Foto: M.M.

Dečak i dalje u teškom stanju

MAJKA IZBODENOG VIKTORA (16) OGORČENA: Sveštenikov sin je iskasapio moje dete!

Petnaestogodišnjak je svojoj žrtvi naneo čak pet uboda nožem u trbuh, glavu i nogu, pa je zadržan na lečenju u Dečjoj hirurškoj klinici

Crna Hronika
> 00:00h

NIŠ - Šokirala sam se kad sam saznala da je dečak koji je mog sina skoro nasmrt izbo nožem sin sveštenika. Od takve dece bi se očekivalo da šire ljubav, pomažu svojim bližnjima, a nikako da uništavaju živote - kaže za Kurir Ozrenka Jovanović, majka šesnaestogodišnjaka kog je 12. oktobra na Trgu učitelj Tasa u Nišu svirepo napao godinu dana mlađi dečak. Petnaestogodišnjak je svojoj žrtvi naneo čak pet uboda nožem u trbuh, glavu i nogu, pa je zadržan na lečenju u Dečjoj hirurškoj klinici. Njegova majka ističe da je njen sin borac i da je sigurna da će se oporaviti od teških povreda.

- Molim se bogu svakog dana da spase moga sina, pa sam zato i išla do obližnje crkve. Plakala sam pred ikonom, što je primetio jedan od sveštenika, prišao mi i pitao me za moju muku. Objasnila sam mu da je moje dete žrtva zločina, da se bori za život i da tražim božju pomoć za njegov spas.

On me je tešio, govorio mi je da verujem u njegov oporavak, ali je i izrazio žaljenje što je otac krivca svešteno lice, i to baš u toj crkvi. Nisam mogla da poverujem svojim ušima, i dalje mi je neverovatno da je takvo jedno biće poteklo iz svešteničke porodice - kaže Ozrenka i dodaje da, bez obzira na sve, ne može da krivi roditelje napadača. M. M.