Foto: Zorana Jevtić

Pokrenut nadzor

ŠABIĆ U RFZO Rističević: Nije mi bila namera da otkrijem lične podatke devojčice

BEOGRAD - Poslanik u Skupštini Srbije sa liste SNS i član Upravnog odbora RFZO-a Marijan Rističević izjavio je danas, povodom toga što je Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti pokrenuo nadzora u RFZO zbog otkrivanja podataka maloletnog lica, da mu je žao što je izneo podatke, ali da ih nije dao medijima.

Društvo
> 00:00h

"Nikada mi nije bila namera da otkrijem lične podatke devojčice. Podatke koje sam izneo dao sam kao član Upravnog odbora RFZO-a. Žao mi je što sam ih izneo, iako su tačni, pošto su zloupotrebljeni. I nijedan podatak nisam dao medijima", rekao je Risticević za N1.

Navodi da nije dao nijedan podatak o ličnosti, i da "poverenik to vrlo dobro zna".

"Podatke koje sam dao su sasvim dozvoljeni, ali žao mi je što sam ih dao jer nisam znao da će neko drugi otkriti identitet i dijagnozu", rekao je Rističević.

POSLE POLEMIKE NA TVITERU: Šabić pokrenuo postupak nadzora u RFZO zbog izjave Rističevića

Poverenik Rodoljub Šabić pokrenuo je postupak nadzora nad primenom Zakona o zaštiti podataka o ličnosti u Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje (RFZO), a povodom pojavljivanja u javnosti podataka o ličnosti maloletne osiguranice fonda.

Kako se navodi u saopštenju poverenika, neposredan povod za pokretanje postupka je pojavljivanje u javnosti podataka o ličnosti maloletne osiguranice fonda i njenog zakonskog zastupnika, kada ih je narodni poslanik i član Upravnog odbora RFZO Marjan Rističević objavio na tviteru, a zatim kada su iskorišćeni u raspravi političkih neistomišljenika u Skupštini Srbije.