Foto: Youtube/Printscreen

Izrazio sumnju

DODIK Teško da će Ivanićeva inicijativa da Sarajevo napravi iskorak ka Beogradu dovesti do rezultata

Predsednik Republike Spske (RS) Milorad Dodik izjavio je danas da nema ništa protiv incijative da bošnjački političari u Sarajevu treba da naprave iskorak ka Beogradu za unapređenje odnosa dve zemlje, ali da ne veruje da će to dovesti do rezultata.

Bosna i Hercegovina
> 00:00h

Upitan o incijativi koju je nedavno pokrenuo predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić, Dodik je rekao da su se bošnjački političari i ranije sastajali ali da to nije dalo rezulata.

"To nije naša (Saveza nezavisnih socijaldemokrata) incijativa", rekao je za Televiziju B92 predsednik Republike Srpke, koji je i lider SNSD.

Prema njegovim rečima, bošnjački političari su se i ranije sastaji, ali "oni nemaju faktičku moć da predstavljaju BIH".

"Neka se sastaju, nemam ništa protiv", rekao je predsednik RS.

Ivanić je nedavno u intervjuu agenciji Beta rekao da situacija na Balkanu "dominantno zavisi od odnosa u trouglu Zagreb-Sarajevo-Beograd" i da bi smirivanje napetosti u tim odnosima imalo vrlo pozitivne implikacije po ceo region.

On se založio za trojni sastanak lidera BiH, Hrvatske i Srbije, ali i naveo da od takvog susreta ne očekuje mnogo, već da se pokaže da ključni ljudi tri zemlje mogu sesti zajedno i u "normalnoj atmosferi" popričati o političkim temama i stvoriti malo pozitivniju sliku o međusobnim odnosima.

MLADEN IVANIĆ: Zagreb i Sarajevo treba da naprave iskorak ka Beogradu

DODIK: Na delu je puzajuća seča svih važnih Srba u Republici Srpskoj

DODIK I VUČIĆ O NOVOM AUTO-PUTU: Bila bi to najbolja putna veza Srbije i RS