Foto: Reuters

Vetar promene

PONOSAN I SAMO SVOJ: I pre inauguracije Tramp promenio predsedničku tradiciju

VAŠINGTON - Donald Tramp sutra ulazi u Belu kuću na isti način na koji je ušao i u trku za predsednika: prkosan, necenzurisan, nevezan tradicijom i potpuno uveren da je na pravom putu.

Planeta
> 00:00h

Tramp je tokom 10 nedelja, otako je na izborima izabran za 45. predsednika SAD, kršio decenijama ustanovljen diplomatski protokol, šokirao poslovni svet, testirao davno ustanovljena etička pravila i nastavio svoj borbeni stil odgovaranja na svaku uvredu ličnim napadom, i preko Tvitera i lično, navodi danas agencija Asošiejtid pres (AP).

I pre nego što je položio zakletvu, Tramp je promenio samu prirodu predsedničke funkcije, rušeći konvencije i neispunjavajući ono što se očekuje od svetskog lidera.

OVAKO ĆE IZGLEDATI TRAMPOVA INAUGURACIJA 900.000 ljudi, muzičari, mažoretkinje a dolazi čak i Hilari

Bivši predsednici opisivali su svoj prvi ulazak u Ovalnu sobu preovladavajućim osećajem skrušenosti, kada im je u trenutku postalo jasno koliko je teška njihova nova uloga.

Tramp je tranzicioni period proveo dokazujući da on na stvar gleda drugačije: umesto da se on promeni za funkciju, kaže, funkcija će se promeniti za njega, piše AP.