Foto: Marina Lopičić

LUDAK

GROBAR KOJI JE IZGUBIO LEŠ SE NE SMIRUJE: Sestri pokojnika tražio da ga vadi iz ZATVORA!

Slobodan Š. iz Ostružnice, koji je prekjuče doneo prazan sanduk na sahranu, molio je sestru pokojnika da mu plati kaznu da bi izašao iz pritvora

Crna Hronika
> 10:14h

BEOGRAD - Nazvala sam Slobodana sinoć, a on mi je rekao: „Branka, dođi u policijsku stanicu i donesi 5.000 evra da me puste!“ Pitala sam ga da li je normalan, da li vidi šta nam je uradio i kako nas je obrukao - ovim rečima počinje svoju ispovest Branka Atlija, sestra Nenada Lazarevića, čije je telo zagubio pogrebnik Slobodan Š. Uznemirena žena objašnjava da je, kako ne živi u Srbiji, poverovala u priču Slobodana Š. da je on pogrebnik i da će joj pomoći oko organizacije bratovljeve sahrane jer su bliski prijatelji. Družio se s pokojnikom - Ispalo je da me je slagao i prevario! Tog čoveka sam videla samo jednom, pre petnaestak godina, dok je držao radnju s pogrebnom opremom u kući mog brata. Međutim, nije mi poznato kad su se ponovo združili i postali tako dobri prijatelji - kaže Branka.

PIJANI POGREBNIK IZGUBIO LEŠ U BEOGRADU: Na sahranu doneo prazan sanduk! Kako je čula, prošlog ponedeljka, pre smrti, njen brat je bio u kafani upravo s pogrebnikom Slobodanom. - On ga je pozvao na piće, kažu ljudi da su se tamo napili i da je moj brat otišao kući. Slobodan mu je oko 23 sata lupao na vrata, a kako nije otvarao, pozvao je policiju. Sumnjivo mi je što Nenadovi drugovi kažu da su oni narednog jutra potpisivali ugovor o kupoprodaji placa - navodi naša sagovornica. Ona tvrdi da je njen brat prodavao placeve i njive jer je želeo da renovira kuću. - Nenad je 10 godina bio bez posla, slala sam mu novac iz inostranstva, pomagala njega i pokojnu majku, čak sam i ženu plaćala da o njima brine. Moj brat je hteo da deo novca od prodaje stavi u banku, da ima od čega da živi, malo i on da uživa. Ne znam šta da mislim, da li je Slobodan hteo da ga prevari - očajna je Branka Atlija. Telo u mrtvačnici Kako smo saznali od pokojnikovih prijatelja, Slobodan nije ni najavio preuzimanje Nenadovog tela iz mrtvačnice. Lazarevićeve komšije kažu da su angažovali drugu pogrebnu agenciju kako bi konačno organizovali sahranu. - Oni su kontaktirali s mrtvačnicom u Deligradskoj ulici, gde im je rečeno da Slobodan uopšte nije najavio podizanje Nenadovog tela - pričaju komšije. J. I. - M. I.

Grobar i pokojnik NUDIO UGOVOR O IZDRŽAVANJU Slobodan Š. i Nenad Lazarević upoznali su se pre 20 godina, a nedavno su, kako su potvrdili rođaci, planirali da potpišu ugovor o doživotnom izdržavanju. Nenad je tako trebalo da ostavi kuću Slobodanu nakon smrti, ali je preminuo pre potpisivanja ugovora. Slobodan Š. juče nije hteo da komentariše događaje.