Foto: Printscreen Cdm

Pomoć za domaćice

KUHINJSKI TRIKOVI! Evo kako da ogulite kobasicu brzo, lako i bez mučenja!

Tvrdoglavom omotu na kobasicama se ipak može doskočiti - uz ovaj trik više nećete gubiti vreme na sporo guljenje.

Žena
> 00:00h

Često nas od ukusnog komada mesa kobasice deli iritantni omot koji nikako ne uspevamo lepo da ogulimo. Što smo nervozniji, to je iritantniji i uporniji. Uz ovaj trik više se nećete mučiti s tim.

Da bi kobasicu lagano ogulili potrebno ju je malo navlažiti. Dovoljno će biti i da samo nakvasite dlanove. Potom je tako vlažnu dobro protrljajte. Zarežite nožem omot. Povucite ga i trebalo bi sasvim lagano oguliti kobasicu - iz jednog poteza!

Foto: Thinkstock

Neki savetuju da kobasicu treba samo kratko provući ispod vode. Možete i tako, ali je tada ponovno protrljajte rukama i potom zarežite. Ako su krajevi kobasice već odrezani bit će dovoljno da samo povučete omot i on će se već sam lagano odvajati od mesa.

(24sata.hr)