Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Švajnštajger na spisku za Ligu Evropa

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

Fudbal
> 16:18h

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:36 - Real bolji od Baskonije za 16. pobedu Košarkaši Real Madrida pobedili su večeras u gostima ekipu Baskonije sa 79:71 (16:15, 23:21. 20:16, 20:19) u 21. kolu Evrolige.Real je upisao 16. pobedu i prvi je na tabeli Evrolige, dok Baskonija sada ima skor od 12 pobeda i devet poraza.Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Luka Dončić i Džefri Tejlor sa po 16 poena, a njih je najbolje pratio Gustavo Ajon sa 11. U ekipi Baskonije najbolji je bio Rodrig Bobua sa 20 poena.Real u narednom kolu gostuje Uniksu, dok Baskonija ide u goste Makabiju.

22:20 - Škugor iznenadio, pa Bautista Agut izjednačio Španski teniser Roberto Bautista Agut pobedio je večeras u Osjeku Antu Pavića sa 6:4, 6:2, 6:3 i tako svojoj selekciji doneo izjednačenje na 1:1 u prvom kolu Dejvis kupa.U prvom meču tog duela Franko Škugor je napravio veliko iznenadjenje, pošto je slavio protiv 26. tenisera sveta Španjolca Pabla Karenja Buste sa 3:6, 6:3, 6:4, 4:6, 7:6.On je nakon najveće pobede u karijeri rekao da je, poštujući dogovor iz svlačionice, izašao na teren, uživao i dao svoj maksimum."Jednostavno, uživao sam na terenu. To smo se i dogovorili pre meča, da izadjem i uživam", rekao je Škugor, prenosi Hina.Na putu do pobede spasio je i tri meč lopte u petom setu."Nisam previše razmišljao. Pokušao sam da odigram poen koji bi imao smisla u tom trenutku. Imao sam problema sa servisom tokom celog meča, u nekima više, nekima manje. Ali, na kraju petog seta sam čak i dosta dobro servirao pa mi je to na kraju i pomoglo u tim situacijama", rekao je on.Posle prvog dana rezultat 1:1 je u duelu Belgije i Nemačke.Stiv Darsis je sa 6:4, 3:6, 2:6, 7:6, 7:6 pobedio Filipa Kolšrajbera, dok je potom Aleksander Zvezev doneo izjednačenje Nemačkoj savladavši Atrura De Grifa sa 6:3, 6:3, 6:4."Potrebna su nam još tri čuda", rekao je Darsis.Teniska reprezentacija Italija vodi posle prvog dana protiv aktuelnog šampiona Dejvis kupa, selekcije Argentine sa 2:0. Paolo Lorenci je pobedio Gvida Pelju sa 3:0, dok je Andreas Sepi sa 3:1 slavio protiv Karlosa Berloka.

21:33 - Švajnštajger na spisku za Ligu Evropa Fudbalski klub Mančester junajted registrovao je danas Bastijana Švajnštajgera za utakmice Lige Evropa.Nemačkog fudbalera je na početku sezone trener Žoze Morinjo smatrao viškom, ali se Švajnštajger izborio za svoje mesto.Spisku igrača za Ligu Evropa dodato je i ime golmana Žoela Pereire.Mančester junajted će u šesnaestini finala Lige Evropa igrati protiv Sent Etjena. Prvi meč je na programu 16. februara.

21:03 - Pariz predstavio svoju kandidaturu za domaćina OI 2024. Zvanični slogan kandidature Pariza za domaćina Olimpijskih igara 2024, otkriven danas na Ajfelovoj kuli je "Mejd for sharing" (Made for Sharing - Dodjite da delimo).Izabran je slogan na engleskom da bi "dao univerzalan karakter francuskom projektu", rekao je kopredsedavajući kampanje Pariz-2024 Toni Estange (Tony Estanguet)."Želimo da delimo strast Igara proslavljajući na stadionima i na ulicama", rekao je on.Lansiranje slogana praćeno je i medjunarodnom medijskom kampanjom.Konkurenti za domaćina Igara su Los Andjeles i Budimpešta, a odluka o tome gde će se održati najveće sportsko takmičenje biće doneta 13. septembra.Francuski odbor za kandidaturu danas je predstavio svoj detaljni projekat medjunarodnim medijima. To je bila i prilika da premijer Bernar Kaznev da uveravanja novinarima o bezbednosnim aspektima kada je upitan o najnovijem današnjem napadu muškarca naoružanog mačetom u Luvru.Kaznev je rekao da taj napad demonstrirao brzu reakciju francuskih bezbednosnih snaga na takve izazove.

20:13 - PAO slavio protiv Galatasaraja Košarkaši Panatinaikosa pobedili su večeras u gostima ekipu Galatasaraja sa 84:79 (18:24, 25:16, 25:24, 16:15) u 21. kolu Evrolige.Grčki tim je upisao 12. pobedu u Evroligi i nalazi se na sedmom mestu na tabeli. Galatasaraj je, na drugoj strani, poslednji sa skorom od šest pobeda i 15 poraza.PAO je do pobede vodio Majk Džejms sa 18 poena, Džejms Feldin i Kris Singlton su ubacili po 15, dok je Nik Kalates meč završio sa 10 poena.U poraženom timu najbolji je bio Tibor Plajs sa 15 poena, Vladimir Micov je dodao 14, koliko je postigao i Blejk Šilb.PAO u narednom kolu dočekuje Bamberg, a Galatasaraj ide u goste Barseloni.

19:36 - Pioli: Odlučno do pobede u Torinu Trener fudbalera Intera Stefano Pioli rekao je danas da je njegova ekipa odlučna u nameri da pobedi Juventus u predstojećem meču, naročito posle poraza od Lacija.Inter je ranije ove nedelje eliminisan iz Kupa Italije pošto je izgubio od Lacija, a ekipu iz Milana u nedelju očekuje meč protiv lidera Serije A u Torinu."Idemo u Torino posle poraza, ali smo još odlučniji posle tog neuspeha. Bićemo spremni", rekao je Pioli za italijanske medije."Suočavamo se s timom koji je najbolji u ovom trenutku, posebno kod kuće. Imamo svoje oružje, idemo u Torino da se nadigravamo. Svi znamo koliko je ta utakmica važna i spremni smo za nju", dodao je trener Intera.Inter je, posle 22 odigrana kola, četvrti na tabeli Serije A sa 42 boda, dok je Juventus prvi sa devet bodova više.Utakmica se igra u nedelju od 20.45.

19:09 - FIFA odbila žalbu Bolivije Svetska fudbalska federacija (Fifa) odbacila je danas žalbu Fudbalskog saveza Bolivije na odluku o oduzimanju bodova toj selekciji u južnoameričkim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.Bolivija je u septembru prošle godine odigrala nerešeno s Čileom 0:0 i pobedila Peru sa 2:0, ali su oba meča registrovana rezultatom 3:0 za Čileance i Peruance. Ta selekcija je kažnjena jer je u tim utakmicama igrao Nelson Kabrera, koji nije imao pravo nastupa budući da je igrao za Paragvaj.Komisija žalbe FIFA potvrdila je i novčanu kaznu Fudbalskom savezu Bolivije od 12.000 švajcarskih franaka.Čak i bez te kazne Bolivija bi ostala pretposlednjem, devetom mestu na tabeli južnoameričkih kvalifikacija.Bolivija ima prvo da se žali Sudu za sportsku arbitražu u Lozani.

18:16 - Milan Spremo potpisao za Vojvodinu Dosadašnji fudbaler Javora Milan Spremo potpisao je danas ugovor s Vojvodinom do januara 2019. godine, saopštio je klub iz Novog Sada.Vezni fudbaler je prošle polusezone nastupao za Javor iz Ivanjice, a prethodnih nedelja trenirao sa prvotimcima Vojvodine i odradio pripreme s timom u Crnoj Gori.Spremo je prošao mladje kategorije Vojvodine i debitovao za prvi tim u sezoni 2013/14, a nakon toga je igrao još za Slogu (Petrovac na Mlavi), Proleter, Celje i Javor.

17:29 - Meklaren raskida sa tradicijom, menja ime bolida Tim Meklaren iz Formule jedan saopštio je danas da će promeniti ime automobila za narednu sezonu, što znači da se udaljava od tradicije i veza sa svojim nekadašnjim predsednikom Ronom Denisom.Bolid Meklarena zvao se MP4 još od 1981. godine, ali sada je preimenovan u MCL. Britanski trim je naveo da je "2017. sva u znaku promena", kao i da se ime menja u skladu sa time.Ovaj potez usledio je nakon novembarskog odlaska Denisa, bivšeg predsednika i izvršnog direktora Meklarena. On je tvorac imena MP4.Denis je morao da napusti Meklaren posle sukoba upravnog odbora, čime je završen njegov 36-godišnji mandat u timu. Zamenio ga je Zek Braun, nekadašnji vozač F3, koji je 1995. godine osnovao kompaniju za moto sport marketing nazvanu JMI.Novi auto se neće tako zvati MP4-32, nego MCL32. 16:48 - Venger dva puta pokušao da dovede Kantea Menadžer Arsenala Arsen Venger veruje da je Ngolo Kante ključni igrač u sjajnim rezultatima Čelsija ove sezone. Francuski stručnjak otkrio je da je dva puta pokušao da dovede Kantea. "Gledao sam meč Čelsija i Liverpula i Kante je imao ogroman uticaj. Nije slučajnost da su na poziciji na kojoj su i da je Lester bio na toj poziciji takođe. Azar i Kosta su se takođe vratili u formu", rekao je Venger i dodao: "Da, dva puta sam pokušao da ga dovedem. Jednom kada je bio u Francuskoj, a jednom kada je bio u Lesteru".

16:28 - Medžik Džonson se vratio u Lejkerse Legendarni američki košarkaš Medžik Džonson vratio se u Los Anđeles Lejkerse, gde će raditi kao savetnik vlasnika kluba Džerija Basa. Lejkersi su godinama u padu, očajne rezultate beleže i ove sezone, a petostruki šampion sa "jezerdžijama" pokušaće savetima da ih vrati među najbolje timove NBA lige. "Presrećan sam što sam se vratio kući. Učiniću sve što je u mojoj moći da vratim Lejkerse među elitu u NBA ligi", rekao je Džonson, a prenosi sajt Lejkersa. Džonson je 13 godina nosio dres Lejkersa, gde je proveo čitavu karijeru, tri puta je bio izabran za najkorisnijeg igrača sezone, a čak 12 puta bio je učesnik Ol-stara. Bio je član čuvenog "Drim tima" SAD koji je osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Barseloni 1992. godine

16:00 - Švedska i Slovačka testiraju Srbiju pred EP Mlada fudbalska reprezentacija Srbije pre početka Evropskog prvenstva u Poljskoj odmeriće snage sa kontinentalnim šampionom Švedskom i Slovačkom. Kako je saopšteno na sajtu FSS, prijateljski duel protiv Švedske na programu je 24. marta u španskoj Marbelji, četiri dana kasnije "orlići" igraju protiv Slovačke, a mesto odigravanja još uvek nije poznato.Utakmice je ugovorio stručni sektor FSS na čelu sa sportskim direktorom Goranom Bunjevčevićem i asistentima Pericom Ognjenovićem i Mitrom Mrkelom. Mlada reprezentacija Srbije, koja je trenutno bez selektora posle odlaska Tomislava Sivića, na EP u Poljskoj igraće u grupi sa Portugalijom, BJR Makedonijom i Španijom. 15:25 - Barselona dovela NBA pojačanje, Manford potpisao Američki košarkaš Ksavijer Manford prešao je u Barselonu, objavljeno je danas na sajtu Evrolige. Katalonci su se, usled brojnih problema sa povredama, pojačali nekadašnjim plejmejkerom Memfisa i potpisali ga do kraja sezone. Manford u Barselonu dolazi iz razvojnog tima Šarlota - Grinsbro Svarma, gde je ove sezone prosečno beležio 18,5 poena, 5,3 asistencije i 4,3 skokova. On će biti zamena za povređenog Aleksa Renfroa, a iz istog razloga van terena su još Bred Oleson, Stratos Perperoglu i od ranije Pau Ribas. Košarkaši Barselone nalaze se na 12. mestu na tabeli Evrolige sa skorom 8-12, dve pobede manje od turske Darušafake koja je trenutno na poziciji koja vodi u četvrtfinale. 15:00 - Iran zabranio američkim rvačima da dođu na takmičenje Vlada Irana zabranila je američkim rvačima da se u februaru, u gradu Kermanšahu takmiče na Svetskom kupu slobodnim stilom, kao odgovor na naredbu predsednika SAD Donalda Trampa da zabrani izdavanje viza za državljane sedam muslimanskih zemalja. Portparol iranskog ministarstva spoljnih poslova rekao je danas da je poseban odbor razmatrao slučaj američkog rvačkog tima i da se protivi njegovom dolasku u Iran, prenela je agencija IRNA. Ta odluka je prva mera Irana na izvršnu naredbu Trampa da se uvede tromesečna zabrana izdavanja viza za državljanje sedam muslimanskih zemalja. Portparol je naveo da politika nove administracije SAD nije ostavila Iranu drugi izbor, nego da zabrani američkim rvačima dolazak u zemlju. Takmičenje u Kermanšahu održaće se 16. i 17. februara. Rvački savez SAD najavio je da će poslati svoj tim na Svetski kup u Iranu, jednom od najprestižnijih takmičenja. Američki rvači se u Iranu takmiče od 1998. godine, dok su se njihove kolege iz Irana od 1990. godine takmičili u SAD.

14:33 - Milik se oporavio mnogo ranije, u sastavu protiv Bolonje Golgeter Napolija Arkadijuš Milik u potpunosti se oporavio od povrede ukrštenih ligamenata kolena posle samo četiri meseca, znatno ranije od predviđenog. Milik je najtežu povredu u fudbalu doživeo u oktobru na meču Poljske i Danske u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji i u takvom slučaju pauza traje najmanje šest meseci, ali je uspeo da se oporavi mnogo pre, što dokazuje da je uvršten u tim za duel protiv Bolonje u nedelju u Seriji A. Prema izveštajima lekara, koleno fudbalera odlično je reagovalo na terapije i procena je da je spreman da bude ubačen u takmičarski ritam. Milik je letos došao u Napulj iz Ajaksa kao zamena za Gonzala Iguaina i odmah stekao simpatije navijača jer je postigao sedam golova na devet utakmica. 14:20 - Odložena utakmica Deportiva i Betisa Prvenstvena utakmica Deportiva i Betisa odložena je danas pošto je jak vetar oštetio krov stadiona. Španska liga saopštila je da utakmica u La Korunji večeras ne može da se odigra iz bezbednosnih razloga. Jak vetar je tokom noći otkinuo delove krova na stadionu Rijazor. Novi termin utakmice biće naknadno određen. 14:01 - Halep se povukla sa turnira u Sankt Peterburgu zbog povrede kolena Rumunska teniserka Simona Halep povukla se sa turnira u Sankt Peterburgu zbog povrede kolena, saopštili su danas organizatori. Halep je rekla da je zbog tih istih problema izgubila meč prvog kola na Otvorenom prvenstvu Australije. Četvrta teniserka sveta dodala je da nije osećala bolove u kolenu posle pobede ostvarene protiv Ane Konjuh. Halep je prvi nosilac na turniru i posle povlačenja sa turnira, Ruskinja Natalija Viljančeva plasirala se u polufinale. Viljančeva je za učešće na turniru dobila specijalnu pozivnicu organizatora, a u polufinalu će igrati protiv pobednice meča branioca titule Italijanke Roberte Vinči i Francuskinje Kristine Mladenović.

13:40 - Isko napušta Real na kraju sezone Fudbaler Real Madrida Isko odbio je da potpiše novi ugovor jer želi da napusti klub na kraju sezone. Isko je nezadovoljan jer ne dobija priliku u prvoj postavi kod trenera Zinedina Zidana, koji više poverenja ima u Luku Modrića, Tonija Krosa, pa čak i u Matea Kovačića i Kazemira. Isko je izgubio strpljenje, više ne želi da bude u drugom planu i spreman je da na leto sasluša ponude, za šta neće morati da brine jer ga žele velikani iz Premijer lige. Ovog 24-godišnjeg fudbalera posebno je pogodila činjenica da su pre njega ugovore dobili Modrić, Kros, Vaskez, Kristijano Ronaldo i Geret Bejl. Isku saradnja sa kraljevskim klubom ističe 2018. godine i Real mora na leto da ga pusti u drugi klub kako bi zaradio od transfera.

13:25 - Šormaz: Verujemo u pobedu protiv Vojvodine Odbojkaš Novog Pazara Luka Šormaz rekao je danas da veruje u pobedu nad Vojvodinom u Novom Sadu, u derbi utakmici 14. kola Superlige. "Dobili smo ih u Pazaru sa 3:1, a gostujemo im posle pobede nad Crvenom zvezdom (3:0). U dobroj smo formi, atmosfera je pozitivna, a iza rivala su meč Kupa CEV pre dva dana u Pjaćenci (0:3) i dugo putovanje autobusom. Nadamo se pobedi", rekao je Šormaz. Vojvodina je lider Superlige sa 12 pobeda i porazom, a prati je Novi Pazar skorom 10/2 i utakmicom manje. Crvena zvezda je treća (10/3), a kraljevačka Ribnica četvrta (7/5). "Predstojeći meč verovatno će odlučiti o najboljem timu u regularnom delu sezone. Nama je to jedina teška utakmica u ligi do plej-ofa, a oni gostuju nezgodnoj Ribnici i dolazi im Crvena zvezda. Ako obedimo Vojvodinu, mislim da ćemo zadržati prvo mesto do kraja lige", naveo je Šormaz. Utakmica izmedju odbojkaša Vojvodine i Novog Pazara igraće se u nedelju od 19.30 u Maloj dvorani Sportskog i poslovnog centra Vojvodina.

13:11 - Baku i Madrid kandidati za domaćina finala LŠ 2019. Gradovi Madrid i Baku kandidovali su se za domaćina finalne utakmice Lige šampiona 2019. godine, saopštila je danas Evropska fudbalska unija (Uefa). Na Olimpijskom stadionu u Bakuu igraće se utakmice Evropskog prvenstva 2020. godine, a novi stadion Atletiko Madrida "Metroplitan" biće otvoren ove godine. Uefa je navela da su medju kandidatima još Glazgov (Hempden park), Istanbul (stadion Bešiktaša) i Sevilja. Uefa je vratila proces kandidatura za domaćina finala Lige šampiona, nakon što je godinama o tome odlučivala bez javnih ponuda. Ove sezone finale Lige šampiona biće održano na stadionu Milenijum u Kardifu, dok će naredne godine domaćin najvažnje utakmice evropskog klupskog fudbala biti Kijev.

12:56 - Tijana Bogdanović srebrna u Las Vegasu Srpska tekvondistkinja Tijana Bogdanović osvojila je srebrnu medalju na Ju Es openu u Las Vegasu. Kako se navodi u današnjem saopštenju, Bogdanović je osvojila srebro na G2 turniru u konkurenciji do 53 kilograma. To je prvi turnir na kome je Bogdanović učestvovala od Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, gde je osvojila srebro. Ona je u finalu izgubila od Tajlandjanke Vongpate sa 7:24. "Prvo takmičenje posle Olimpijskih igara je prošlo sa srebrnom medaljom. Zadovoljna sam rezultatom, ali ne i finalnom borbom. Borila sam se više puta sa Tajlandjankom, ali izgleda da još nisam našla pravo rešenje za nju. Ovo je bilo još jedno dobro iskustvo za mene, potrudiću se da analiziram svoje greške i sledeći put ispravim to", rekla je Bogdanović. Drugog dana turnira Serdja Stević osvojila je zlato u juniorskoj konkurenciji do 55 kilograma.

12:41 - Maksvel: PSŽ se oporavlja posle odlaska Ibrahimovića Fudbaler Pari Sen Žermena Maksvel rekao je danas da je taj klub počeo da se oporavlja od odlaska Zlatana Ibrahimovića. Ibrahimović je jedan od najboljih igrača u istoriji Pari Sen Žermena, postigao je 156 golova u 180 utakmica, osvojio je četiri šampionske titule u Francuskoj, dva Kupa i tri Liga kupa. On je prošlog leta kao slobodan igrač napustio pariski klub i prešao u Mančester junajted i njegovo odsustvo se osetilo u ekipi Unaja Emerija. "Pari Sen Žermen bez Ibre je vrlo drugačiji od Pari Sen Žermena sa Ibrom. Nedostaje nam njegov kvalitet na terenu i vodjstvo van terena. Njegov odlazak je bio veliki udarac za nas", rekao je Maksvel. Pari Sen Žermen je trenutno treći na tabeli sa tri boda zaostatka za vodećim Monakom i Nicom, posle niza od četiri utakmice bez poraza. "Pari Sen Žermen se vraća u normalu. Na početku sezone smo imali nekoliko teških trenutaka, ali dobri rezultati prave bolju atmosferu", naveo je Maksvel.

12:20 - Hjuz: Berahino je odslužio suspenziju od osam nedelja Trener Stouka Mark Hjuz rekao je da je fudbaler Said Berahino odslužio osmonedeljnu suspenziju pre nego što je otišao iz Vest Bromviča. Britanski mediji naveli su da je Berahino bio suspendovan pošto je pao na doping testu, koji je obavljen van takmičenja. On je, navodno, povremeno koristio opijate.Hjuz je rekao da je 23-godišnji fudbaler, koji je u januaru prešao u Stouk, imao "problema u bivšem klubu u prethodnih 18 meseci" i da ga je Fudbalski savez (FA) tada suspendovao zbog "disciplinske stvari". "Mi smo to znali pre nego što smo ga doveli u Stouk", rekao je Hjuz.On je dodao da nema razloga da Berahino ne bude u sastavu za utakmicu sa Vest Bromvičem u subotu u Premijer ligi. "Kao i kod dovođenja svakog igrača, mi istražimo sve pre nego što potpišemo ugovor, ali uopšte nismo promenili mišljenje o Berahinu. Za ostale detalje morate da se obratite njegovom bivšem klubu. Zadovoljni smo onim što je prikazao, a on se raduje subotnjoj utakmici", nave je Hjuz. "Zašto da ne bude u timu, on je u konkurenciji", dodao je trener Stouka. 12:00 - Duško Tošić i zvanično produžio ugovor sa Bešiktašom Srpski fudbalski reprezentativac Duško Tošić potpisao je danas novi ugovor sa Bešiktašom do 2019. godine, uz opciju produžetka saradnje na jos jednu sezone. Kako se navodi u saopstenju turskog šampiona, Tošić će zarađivati 1.250.000 evra godišnje, što je povišica u odnosu na dosadašnjih 900.000, a imaće i bonus od 4.000 evra za svaki odigrani meč. Ujedno, ukoliko odigra bar 60 utakmica do leta 2019. godine ugovor će automatski biti produžen na još jednu sezonu, što prakticno znači da bi nekadašnji defanzivac OFK Beograda, Sošoa, Verdera, Crvene zvezde, Kvins Park Rendžersa, Betisa i Genčerbirligija mogao da završi karijeru u Istanbulu. Tošić je prošle sezone bio jedan od najzaslužnijih što je Bešiktaš osvojio titulu šampiona Turske, a na dobrom su pšutu i da odbrane trofej jer su trenutno lideri u domaćem prvenstvu. Za reprezentaciju Srbije odigrao je 19 utakmica i postigao jedan gol. 11:42 - Aguera "žulja" klupa, na leto ide u Inter ili Real Najbolji strelac Mancester Sitija Serhio Kun Aguero napustiće klub na leto i preseliti se u Inter ili u Real Madrid, prenose mediji na Ostrvu. Kako se navodi, Pep Gvardiola nije zadovoljan ni partijama Argentinca, ni njegovim ponašanjem van terena i odlučio je da napadačka opcija broj 1 bude mladi Brazilac Gabrijel Žezus. On je već igrao od prvog minuta protiv Vest Hema, zabeležio gol i asistenciju i izvesno je da je Aguerovo vreme u Sitiju prošlo. Kao nove destinacije spominju se Inter, koji je spreman da plati 80 miliona evra ili Real Madrid, što je možda i realnija opcija jer Argentinac ne krije da bi se rado vratio u Španiju, gde je već nastupao za Atletiko Madrid. 11:30 - Plavšić: Svaki poziv za reprezentaciju mnogo znači Fudbaler Crvene zvezde Srđan Plavšić rekao je da mu mnogo znači za karijeru vreme provedeno sa B reprezentacijom Srbije i selektorom Slavoljubom Muslinom. "Svaki poziv za reprezentaciju mi mnogo znači, svako sanja da igra za svoju zemlju. Vreme provedeno u reprezentaciji je dragoceno, kao i Muslinov poziv. Veoma poštujem tog čoveka", rekao je Plavšić. Plavšić je bio član reprezentacije Srbije sastavljene od igrača iz Super lige, koja je nedavno u San Dijegu igrala nerešeno bez golova sa selekcijom SAD. On je, takođe, pohvalio i atmosferu u samoj ekipi, koja je po njegovoj oceni pružila dobru partiju i pokazala da "Super liga ima igrače za reprezentaciju". "Momci koji su prvi put bili pozvani će ovo pamtiti do kraja života", rekao je Plavšić. Posebno je istakao da su se svi igrači družili međusobno, a kao primer je naveo da su on i saigrač Filip Manojlović mnogo vremena provodili sa Markom Jevtovićem i Nemanjom Miletićem iz Partizana. "Nije bilo peckanja, nismo pričali o klubovima. Opredelili smo se da atmosfera bude odlična", rekao je Plavšić. 11:11 - Gaske i Simon za prednost Francuske protiv Japana Teniska reprezentacija Francuske povela je danas u Tokiju sa 2:0 protiv selekcije Japana u prvom kolu Dejvis kupa. Prva dva boda Francuskoj doneli su Rišar Gaske i Žil Simon pobedama u tri seta. Simon je slavio protiv Jošihite Nišiokua sa 6:3, 6:3, 6:4, dok je Gaske bio bolji od Tara Daniela sa 6:2, 6:3, 6:2. Japan u ovom duelu nastupa bez najboljeg tenisera Keija Nišikorija. Pobednik meča Japan-Francuska će u narednom kolu Dejvis kupa igrati protiv bolje selekcije iz duela Kanade i Velike Britanije. 11:00 - Rolan Garos: Krov do 2020. Administravni sud Pariza dao je zeleno svetlo Rolan Garosu, pa će drugi Gren slem sezone napokon biti modernizovan. Pre godinu i po dana ova odluka je suspendovana jer su ogranizacije za zaštitu životne sredine smatrale da će biti oštećena obližnja botanička bašta. Sada je doneta nova odluka i organizatori Rolan Garosa su oduševljeni. Kompleks će biti znatno proširen, a do 2018. tereni broj 7 i broj 9 će biti otvoreni sa 5.000 mesta. Do 2020. biće kompletirana i modernizacija centralnog terena Filip Šatrije i napokon će biti postavljen krov. 10:50 - Martines: Volim kada sam u senci Fudbaler Bajerna Havi Martines kaže da igrači kao što je on moraju da budu neprimetni. Bajern ga je platio 40 miliona evra, kada ga je 2012. doveo iz Bilbaa. "Da bi ste imali timsku mašinu u fudbalu potrebne su vam zvezde kao što su Riberi i Roben, ali takođe i igrači koji rade u senci i nisu uvek u prvom planu u medijima. Ja uvek želim da pomognem svom timu, ne zanima me da li ljudi kupuju moje dresove ili ne. Ja to ne želim, ne treba mi to. Meni su pobede sve", rekao je Martines. 10:31 - Fabregas: Kina? Nikada se ne zna Fudbaler Čelsija Sesk Fabregas odbio je da odbaci mogućnost prelaska u kinesku Superligu. U Kinu su prethodno otišli Oskar, Teves, Hulk, Laveci i Ramires. "Nikada se ne zna. Kada ne budem mogao da igram u Evropu otići ću u Ameriku. Ali, nikada se ne zna", rekao je Fabregas.

10:10 - Rozberg: Neću otkriti Botasu tajne Luisa Hamiltona Aktuelni šampion Formule 1 Niko Rozberg rekao je danas da će razgovarati sa novim vozačem Mercedesa Valterijem Botasom, ali da mu neće otkriti tajne koje bi mu pomogle da pobedi klupskog kolegu, trostrukog svetskog prvaka Luisa Hamiltona. Rozberg je prošle sezone posle velike borbe sa klupskim kolegom iz Mercedesa Hamiltonom osvojio šampionsku titulu u Formuli 1, a pet dana kasnije neočekivano je saopštio da je završio karijeru.Mercedes je umesto njega angažovao dosadašnjeg vozača Vilijamsa Valterija Botasa. "Da, Valteri me je pitao da popričamo. Rado ću to uraditi, ali neći mu dati nijedan saveti, niti ću mu otkriti Luisove tajne, iako ga poznajem veoma dobro. Ostaću neutralan", rekao je Rozberg. Rozberg je prošle sezone, posle dve godine borbe sa Britancem, osvojio svoju prvu titulu, iako je Hamilton u 2016. godini imao pobedu više. Nemac će raditi kao ambasador ekipe Mercedes u Formuli 1 i prisustvovaće trkama u predstojećoj sezoni. On je podržao ekipu da nastavi dominaciju, uprkos brojnim promenama pravila, ali je rekao da bi Red Bul i Ferari ove godine Mercedesu mogli da budu ozbiljniji konkurenti, u odnosu na prethodne godine.

09:35 - Australija povela sa 2:0 protiv Češke u Dejvis kupu Teniska reprezentacija Australije povela je danas sa 2:0 protiv Češke u prvom kolu Dejvis kupa u Melburnu i potreban joj je još jedan poen kako bi se plasirala u polufinale.Prvi poen Australiji doneo je debitant u Dejvis kupu Džordan Tompson, koji je pobedio Jiržija Veselog sa 6:3, 6:3, 6:4. Tompson je pozvan u tim kao zamena za Bernarda Tomića.Domaći su udvostručili vodjstvo posle pobede Nika Kirjosa protiv Jana Šatrala sa 6:2, 6:3, 6:2.On je pobedio za 96 minuta, u prvom meču od eliminacije u drugom kolu Australijan opena od Andreasa Sepija.U subotu je na programu meč dublova, a za domaće će nastupiti Sem Grot i Džon Pirs. Pirs je prošle nedelje osvojio Australijan open sa Fincem Henrijem Kontinenom, pobedom u finalu protiv američkih tenisera braće Boba i Majka Brajana. Česi su najavili Radeka Štepaneka i Zdeneka Kolara.Veteran Štepanek se juče lakše povredio i njegov nastup je neizvestan. Iz češkog tima je saopšteno da će, ako Štepanek ne bude mogao da nastupi, u dublu igrati Šatral i Veseli.U nedelju su na programu uzvratni mečevi u singlu.Pobednik duela Australije i Češke će u polufinalu Dejvis kupa u aprilu igrati protiv boljeg iz duela SAD i Švajcarske.

09:03 - San Antonio pobedio Filadelfiju, Popović upisao 1.127 pobedu Košarkaši San Antonija pobedili su noćas na svom terenu Filadelfiju sa 102:86 i omogućili svom treneru Gregu Popoviću da izjednači rekord NBA lige po broju pobeda sa jednom franšizom, 1.127.Popović je izjednačio rekord Džerija Slouna iz Jute, a San Antonio je ostvario 12. uzastopnu pobedu na domaćem terenu protiv Filadelfije, a ukupno 11. vezanu u medjusobnim duelima. Sedmorica igrača Spursa postigli su dvocifreni broj poena, a najefikasniji je bio Kavaj Leonard sa 19 poena, osam skokova i pet asistencija.Devejn Demon dodao je 13 poena i 10 skokova, a po 12 poena postigli su Davis Bertans, Deni Grin, Peti Mils i Dejvid Li. U timu nije bilo Lamarkusa Oldridža i Paua Gasola zbog povreda.Ersan Iljasova bio je najefikasniji u Filadelfiji sa 25 poena i 10 skokova, a Dario Šarić postigao je 14 poena. Takodje i Filadelfija je igrala bez nekolicine igrača, meč su zbog povreda propustili Džoel Embid, Nerlens Noel i Robert Kovington.

Košarkaši Golden Stejta pobedili su Los Andjeles Kliperse sa 133:120 i ostvarili petu uzastopnu pobedu. Stefen Kari bio je najefikasniji u pobedničkom timu sa 26 poena i 10 asistencija, dok je dobru partiju prikazao i Kevin Durent sa 26 poena, osam skokova i 10 asistencija.Voriorsi su tako pobedili 11. put u poslednjih 12 utakmica.U ekipi iz Los Andjelesa, koja je pretrpela deveti vezani poraz od Golden Stejta, najefikasniji je bio Blejk Grifin sa 31 poenom i osam skokova.Klipersi su izgubili sa 13 poena razlike, za razliku od prošlonedeljenog duela kada ih je Golden Stejt kao domaćin pobedio sa 46 razlike.Atlanta je pobedila Hjuston sa 113:108. Hokse je do pobede predvodio Tim Hardavej mladji sa 33 poena, a dobru partiju prikazao je i Dvajt Hauard sa 24 poena i 23 skoka. To je bila njegova prva utakmica u Hjustonu otkako je prešao u Atlantu ove sezone. On je poslednje tri sezone igrao za Hjuston.Najbolji u ekipi Hjustona, koja je u poslednju četvrtinu ušla sa 13 poena prednosti, bio je Džejms Harden sa 41 poenom, osam asistencija i osam skokova.Vašington je pobedio Los Andjeles Lejkerse sa 116:108 i ostvario šestu uzastopnu pobedu. Vizardse su do pobede predvodili Džon Vol sa 33 poena i 11 asistencija i Bredli Bil sa 23 poena.To je prvi put da je Vašington nanizao šest pobeda, još od 2014. godine, kada mu je to pošlo za rukom od 8. do 19. decembra.U ekipi Lejkersa Džordan Klarkson bio je najefikasniji sa 20 poena, Dandjelo Rasel postigao je 17 poena uz 11 skokova, a 17 poena dodao je i Luol Deng.Lejkersi su izgubili deveti put u poslednjih 11 utakmica. 08:30 - Ronaldinjo završio karijeru i vratio se u Barselonu Nekada najbolji fudbaler sveta Brazilac Ronaldinjo definitivno je završio igračku karijeru i preuzeo funkciju klupskog ambasadora u Barseloni. Kako je saopštio katalonski gigant, danas od 17.30 Ronaldinjo će zvanično biti promovisan u novoj ulozi i na taj nacin vratiti se na Kamp nou, gde je od 2003. do 2008, proveo najbolje igračke dane, osvojio dve Primere i Ligu šampiona 2006. godine.Ronaldinjo je karijeru poceo u Gremiju, a igrao je još za Pari Sen Žermen, Milan, Flamengo, Atletiko Mineiro i Fluminense.Za selekciju Brazila odigrao je 97 utakmica, postigao 33 gola i osvojio Mundijal u Japanu i Južnoj Koreji 2022. godine.

08:01 - Kamerun pobedio Ganu i plasirao se u finale KAN Fudbaleri Kameruna plasirali su se u finale Kupa afričkih nacija u Gabonu, pošto su večeras pobedili Ganu sa 2:0.Kamerun će u finalu igrati protiv Egipta, dok će se Gana boriti za treće mesto sa Burkinom Faso.Oba gola večeras postignuta su u završnici meča. U prvom poluvremenu se nije dešavalo ništa bitno, a jedinu šansu imao je Džordan Aju iz Gane, kada je u 41. minutu šutirao pored gola.U drugom poluvremenu se takodje nije ništa bitno dešavalo, a Kamerun je poveo iz prve prave prilike na meču. Lopta je posle jednog slobodnog udarca ušla u šesnaesterac, ali je Džon Boje iz Gane loše reagovao i samo je prosledio loptu na levu stranu, gde se našao Majkl Ngadeu-Ngadžui, koji je smirio, promenio nogu i skoro iz mrtvog ugla iz blizine zakcao pod preču.Gana je posle toga krenula u napad i počela da pritiska gol Kameruna, što je na kraju koštalo još jednog gola. Vensan Abubakar je u jednoj kontri poslao dugačku loptu ka Kristijanu Basogogu, koji je primio, ušao u šesnaesterac i savladao golmana za konačnih 2:0.Gana će tako nastaviti da čeka na trofej koji je poslednji put osvojila pre 34 godine. Kamerun je poslednji put bio prvak 2002.Utakmica za treće mesto, Burkina Faso-Gana, igra se u subotu, dok je finale u nedelju.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

POGLEDAJTE BONUS VIDEO - Zašto će Partizan pobediti u košarkaškom derbiju?

POGLEDAJTE BONUS VIDEO - Zašto će Crvena zvezda pobediti u košarkaškom derbiju?