Foto: VLADA SRBIJE

Srbija ne politizuje hapšenja

DAČIĆ: Optužnica protiv Haradinaja zasnovana na činjenicama

BEOGRAD - Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je danas da Srbija nikada nije politizovala bilo koje hapšenje koje je neko preduzeo prema predstavnicima srpskog naroda i ponovio da optužnica protiv lidera Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja nije politička već da je zasnovana na činjenicama.

Politika
> 04:26h

Specijalno tužilaštvo Kosova potvrdilo je prethodno da postoje nalozi za hapšenje 57 osoba osumnjičenih za ratne zločine na Kosovu počinjene tokom 1998. i 1999. godine, a mediji navode da su te osobe Srbi.

DAČIĆ POTVRDIO PISANJE KURIRA: Ako želimo POBEDU u prvom krugu, kandidat da bude VUČIĆ!

DAČIĆ: Ako se Nikolić kandiduje bez podrške SNS, podržaću Vučića

Na pitanje novinara ima li naznaka o uzročno-posledičnoj vezi hapšenja lidera Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja i naloga za hapšenje Srba, Dačić je rekao da "sigurno da ima", ali da ne zna o čemu se radi.

KRVNIK I DALJE PRETI Haradinaj traži: Uhapsite Vučića i Dačića!

On je ponovio da svako ko je počinio ratne zločine treba da odgovara za to i da "ovde nije reč i ne treba da bude reč o političkim prepucavanjima, već o pravnim stvarima".

57 SRBA NA SPISKU ZA ODSTREL: Spremna osveta za Haradinaja!

"Srbija nikada nije politizovala bilo koje hapšenje koje je neko preduzeo prema predstavnicima srpskog naroda, a kad god je uhapšen neki Albanac, Bošnjak ili Hrvat - to je eto politički", rekao je Dačić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije posle sastanka s ministrom spoljnih poslova Demokratske Republike Kongo Leonardom Šeom Okitunduom.

BONUS VIDEO:

HARADINAJ KUKAO U SUDU