Foto: Profimedia

Ima druge prioritete

NOLE MENJA PLANOVE: Novak Đoković propušta US Open zbog prinove

Najbolji srpski teniser Novak Đoković, po svemu sudeći, propustiće US Open kako bi bio uz suprugu Jelenu koja bi krajem avgusta trebala da se porodi.

Tenis
> 23:46h

Poslednji Gren slem u sezoni na programu je od 28. avgusta do 10. septembra, a kako spekulišu mediji Novak se neće pojaviti na takmičenju u Njujorku ako se to bude poklopilo sa rođenjem nejgovog drugog deteta.

Da podsetimo, Đoković je početkom godine obelodanio raspored turnira na kojima će učestvovati samo u prva tri meseca 2017. godine.

Nole je prijavio učešće na samo četiri turnira u ovom periodu, a u planu mu nije bio nastup za reprezentaciju Srbije u Dejvis kup meču protiv Rusije. Međutim, zbog rane eliminacije u Melburnu, Novak je ipak odlučio da se pridruži timu kako bi ostao u željenoj formi.

Od sredine februara, pa sve do početka marta Đoković će odmarati, a naredni turnir koji mu je u planu je Indijan Vels (od 9. do 19. marta), a onda Majami (od 23. marta do 4. aprila). Gde će nakon dva Mastersa u SAD igrati još uvek nije poznato, ali po svemu sudeći dolazak prinove će znatno izmeniti planove srpskog tenisera.

A kako se spekuliše, najveće izmene će napraviti kada je u pitanju nastup na takmičenjima koja padaju krajem avgusta i početkom septembra.

Ukoliko se to bude poklopilo sa terminom rođenja drugog deteta, Novak će 'preskočiti' američku turneju, tako da verovatno neće učestvovati u Montrealu (od 7. do 13. avgusta), Sinsinatiju (od 13. do 20. avgusta) i US Open-u (od 28. avgusta do 10. septembra).

"Promenio sam prioritete. Tenis mi više nije najvažniji, niti rekordi i Gren slem titule. Želim da se posvetim i drugim stvarima u životu, porodici, ženi, detetu...", rekao je svojevremeno Novak.

BONUS VIDEO - Košarkaši su pravi magnet za devojke, a ove čuvene cice su najbolji dokaz za to