Foto: Profimedia

RECEPT

Gratinirano povrće

SASTOJCI:

Recept dana
> 22:06h

- 400 g čeri paradajza - 2-3 crvene paprike - 250 g tikvica - 250 g patlidžana - 2 crvena luka - 3-4 čena belog luka - so, biber - ulje - 1 kašika seckanog bosiljka - malo ruzmarina - 150 g polutvrdog sira PRIPREMA 1. Tikvice, patlidžan i papriku isecite na veće kockice, paradajz presecite napola, a beli i crveni luk na listiće. 2. Posudu za pečenje premažite uljem, stavite iseckano povrće, posolite, pobiberite, poprskajte uljem i lagano promešajte. Pospite bosiljkom, ruzmarinom i stavite da se peče oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. 3. Povrće pospite rendanim sirom i zapecite desetak minuta. Jelo poslužite toplo. SAVET: Ukoliko postite, iz jela izostavite sir