Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Masa najbrži na testiranju u Barseloni

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

Fudbal
> 00:00h

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:15 - Sasari i Banvit u četvrtfinalu FIBA Lige šampiona Poznata su dva učesnika četvrtfinala FIBA Lige šampiona. To su turski Banvit i italijanski Dinamo Sasari (koji je bio u istoj grupi kao i Partizan). Turska ekipa je na svom terenu savladala ekipu Oldenburga rezultatom 70:61 i tako nakon remija u prvom susretu (82:82) obezbedio mesto u četvrtfinalu. Revanš meč u Bandirmi obeležio je sjajnom partijom Džordan Traore koji je upisao 22 poena, 7 skokova i 9 asistencija. Pratio ga je Furkan Korkmaz sa 20 poena, 5 skokova i 3 asistencije. Što se tiče Sasarija, oni su nakon ubedljive pobede u prvom meču protiv Le Mana (79:63), uspeli da slave i u Francuskoj rezultatom 68:66. Briljirao je srpski internacionalac Duško Savanović koji je bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 15 poena.

21:35 - Nekadašnji trener Zvezde podneo kandidaturu za selektora Gane Fudbalski savez Gane nedavno je raskinuo saradnju sa selektorom Avramom Grantom .Raspisan je konkurs za novog selektora nacionalnog tima ove afričke zemlje. Među 70 kandidata je i nekadašnji trener Crvene zvezde Slaviša Stojanović. Strateg iz Slovenije je osvojio titulu sa crveno-belima 2014. godine, a bio je i trener belgijskog Lirsa, Domžala, kao i selektor Slovenije. "Crne zvezde" su na Afričkom kupu nacija u Gabonu osvojile četvrto mesto. U prošlosti su reprezentaciju Gane predvodili mnogi stručnjaci sa ovih prostora: Milan Živadinović, Ratomir Dujković, Milovan Rajevac i Goran Stevanović.

20:56 - Ćavi: Verati bi bio idealno pojačanje za Barselonu Bivši fudbaler Barselone Ćavi rekao je danas da bi vezni igrač Pari Sen Žermena Marko Verati bio idealno pojačanje za katalonski klub."Verati je idealan za Barelonu. Mislim da je on pomalo kao ja. Uvek je duboko u terenu i traži loptu, koju onda gura unapred i diktira igru. On je mali kao ja i nikada ne gubi loptu. Njegova tehnika je neverovatna. To je igrač koga bih voleo da vidim u Barseloni", rekao je Ćavi za list Parizijen.Verati je 2012. došao u PSŽ i imao je mnogo uspeha za to vreme. Mediji su ga povezivali sa povratkom u njegovu rodnu Italiju, ali i sa prelaskom u Španiju.Bez obzira šta će se dešavati u budućnosti, PSŽ sutra igra protiv Barselone u revanš meču osmine finala Lige šampiona. Verati je pomogao svom timu da u prvom meču pobedi 4:0.

20:11 - Gvardiola: Saneu treba vremena da ispuni potencijal Trener fudbalera Mančester sitija Pep Gvardiola rekao je danas da krilu tog tima Leroju Saneu "treba vremena" da ispuni svoj potencijal.Sane je prošlog leta došao iz Šalkea za 42 miliona evra, ali je sporo počeo svoju karijeru u Sitiju, gde nije postigao gol u svojih prvih 12 utakmica. U poslednje vreme je, medjutim, počeo da pokazuje svoj potencijal, a u nedelju je u pobedi nad Sanderlendom od 2:0 postigao gol u svojoj trećoj uzastopnoj utakmici."Treba mu vremena. Engleski igrači kao što su Rahim Sterling i Džon Stons su mu mnogo pomogli da udje u tim i da počne da učestvuje. Dobro igra, ali pokazali smo mu snimke sa utakmicama na kojima se vidi da neke stvari ne radi tako dobro, što znači da može da se popravi", rekao je Gvardiola.Trener je istakao da je to normalno."Ne možemo da očekujemo od 21-godišnjaka da je završio sa razvojem. Nije još odigrao svih 90 minuta, a u nekim utakmicama može da nestane pomalo, ali to je sve deo procesa. Zato je lepo raditi sa mladim igračima, jer možete da zamislite kako će postati bolji u narednih nekoliko godina", rekao je Gvardiola.Siti u sredu igra protiv Stouka u Premijer ligi.

19:23 - Sagmajster i Štefanek zahvalili na podršci države Motociklista Gabor Sagmajster i rvač Davor Štefanek zahvalili su danas na predizbornom mitingu u Subotici na podršci države u ostvarivanju sportskih rezultata.Sagmajster se okupljenima na mitingu podrške kandidatu za predsednika Aleksandru Vučiću obratio na mađarskom i srpskom jeziku istakavši da mu je velika čast što Srbija kao mala država ima svog predstavnika na Dakar reliju.Zahvalio je Ministarstvu omladine i sporta, Vojvodini, Subotici i sponzorima koji ga podržavaju i istakao da će se takmičiti još sledeće godine vozeći motocikl, ali da želi nekog ko bi se na reliju Dakar takmičio i u automobilu, što je, dodao je, moguće postići samo ukoliko svi rade zajedno.Svetski i olimpijski šampion u rvanju Davor Sstefanek, primetivši da nije političar već sportista, poručio je da će uvek podržati one koji podržavaju sport i sportiste."Videli smo uspeh Ivane Sspanović pre neki dan, setimo se osam medalja na Olimpijskim igrama, to ne bi bilo moguće bez Ministarstva omladine i sporta, Vanje Udovičića i Srbije", rekao je Sstefanek.On je istakao da je, kada je postao svetski prvak pre dve godine, bio na prijemu kod Aleksandra Vučića i da mu je tada obećana pomoć Srbije u daljem radu zahvaljujući kojoj je i uspeo da postigne rezultate i osvoji najsjajnija odličja na svim velikim takmičenjima.Vučić je sa svoje strane, u obraćanju okupljenima, naveo da država ne kasni ni dan sa ispalatama sportistima i zahvalio im na uspehu koji su postigli uz obećanje da će se pomoć i pažnja države nastaviti i ubuduće.

18:49 - Poraz Vizure u Kazanju Odbojkašice Vizure poražene su u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa CEV 2017. Dinamo je večeras u Kazanju pobedio Vizuru sa 3:0, po setovima 25:8, 25:23 i 25:12, posle 68 minuta igre.Revanš meč će se odigrati naredne srede, 15. marta od 18.00 časova u dvorani SC Šumice u Beogradu.Po propozicijama CEV, za pobede od 3:0 i 3:1 dobijaju se 3 boda, a ukoliko je rezultat 3:2, pobednik dobija 2 boda, a poraženi 1 bod. Ukoliko obe ekipe posle dve utakmice imaju isti broj bodova, konačnog pobednika će odlučiti “zlatni set” (do 15 poena), koji će se odigrati odmah po završetku druge utakmice.Pobednik dvomeča Vizura – Dinamo Kazanj igraće u polufinalu (28. mart i 1. april) protiv pobednika duela Galatasaraj Istanbul (TUR) – Budovlani Lođ (POL).

18:12 - Masa najbrži na testiranju u Barseloni Vozač Vilijamsa Felipe Masa zabeležio je najbrže vreme na predsezonskom testiranju Formule jedan u Barseloni.Masa je krug prevezao danas za jedan minut i 19,726 sekundi na stazi Katalunja u Barseloni, tokom poslednja četiri dana testiranja pre nego što počne sezona 2017.Njegovo vreme bilo je samo za nijansu sporije od najbržeg vremena prošle nedelje, kada je Valteri Botas iz Mercedesa zabeležio vreme od 1:19,705. To vreme je najbrže na stazi Katalunja od kada je promenjena pista pre 10 godina.Masa se vratio iz penzije nakon što je njegov nekadašnji timski drug Botas prešao u Mercedes da zameni Nika Rozberga, koji je otišao u penziju. Brazilski vozač nije mogao da nastupi poslednjeg dana testiranja prošle nedelje pošto je otkriveno da je oštećena šasija na automobilu nakon što je 18-godišnji novajlija Lens Strol imao udes. Tim je zato morao da promeni šasiju za ovonedeljno testiranje.Masa je u jutarnjem terminu u utorak vozio 67 krugova, a jedino je Sebastijan Fetel iz Ferarija odvozio više od njega - 82. Nemac je imao četvrto najbolje vreme, odnosno skoro sekundu i po sporije od Masinog.Meklaren se prošle nedelje mučio, a danas je dobro počeo, pošto je novajlija za volanom Stofel Vandorn prevezao 34 kruga, ali je posle morao da odustane zbog tehničkih problema. Paskal Verlajn je debitovao za Zauber pošto je prošle nedelje propustio trening zbog povrede.Mercedes i Ferari su prošle nedelje dominirali na testiranju. Sezona počinje 26. marta u Australiji.Ove godine su uvedena nova pravila, tako da automobili bolje leže na stazi i imaju jači aerodinamični potisak, što znači da su znatno veći i brži nego prethodnih godina.

16:44 - Udovičić: Mnogi žele da vode klubove, uprkos dugovima Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić u intervjuu za magazin "Srpska ekonomija" izjavio je da je privatizacija klubova jedna od mogućnosti za resenje finansijskih problema, ali da je to decenijama unazad samo deklarativan stav klubova i primetio da mnogi i dalje žele da rukovode njima, uprkos velikim dugovima. "Što se privatizacije klubova tiče, ona jeste jedna od mogućnosti i rešenja, odnosno određen oblik svojinske transformacije. Međutim, to je decenijama unazad samo deklarativan stav klubova, realan konsenzus za to ne postoji. Nije problem klubova, pa i vaterpolo klubova, nastao u poslednje vreme, on se stvarao godinama. Nisam ja trenirao u idealnim uslovima u Partizanu, već i u gorim nego što su danas", rekao je Udovičić. On je podsetio na činjenicu da je samo država u poslednje četiri godine, na primer u vaterpolo, finansiranjem saveza, uložila više nego dvostruko sredstava u odnosu na period od 2010. do 2013. godine" "Od odgovornosti ne bežim, ali briga o klubovima je nešto za šta su nadležni savezi i lokalne samouprave, ali i čelnici tih klubova. Zanimljivo je da, i pored takve situacije, ambicije i želje za rukovođenjem klubovima koji su u najvećim dugovima ne prestaju, a "prozvani" da reše probleme su uvek neki drugi, najčešće država. To mora da se promeni" Udovicih je govorio i o znacaju novog Zakona o sportu, koji je, kako je istakao, rezultat najšireg konsenzusa svih relevantnih činilaca sistema sporta i potreba sporta današnjice. "Zakonska rešenja imaju za cilj da rekordne sportske rezultate koje imamo pratimo i takvim sistemskim rešenjima koja dalje unapređuju rad, raskidaju sa stečenim lošim navikama i svim pokazanim negativnim aspektima u sportu, ali i da fizička aktivnost bude neizostavan segment života svih nas. Besplatni zdravstveni pregledi za decu od šest do 14 godina, ograničenje visine članarine za maloletne sportiste, prioritetnost finansiranja programa namenjenih deci od strane svih nivoa javnih vlasti, imaju za cilj ukidanje negativnog trenda da sport bude privilegija dece bogatih" Prema njegovim rečima, neophodno je jasno razlikovanje profesionalnog i amaterskog statusa u sportu, obaveznost postojanja realnih, a ne fiktivnih ugovora, javnost transfera, regulisanje statusa menadžera u sportu.... "Pored toga, depolitizacija sporta, ograničenje da jedan čovek može da obavlja samo jednu funkciju u sportu i da funkcija u sportu nije privilegija, već odgovornost i obaveza, imaju za cilj ukidanje sistema nastalog u prethodnim decenijama doživotnih i nezamenljivih i svemogućih funkcionera čiji se efekat rada ne ocenjuje i ne meri, već se njihov status ne menja, bez obzira na rezultate". Ministar je prokomentarisao i turbulencije u Olimpijskom komitetu Srbije priliko izbora naslednika Vlade Divca na mestu predsednika. "Olimpijski komitet Srbije je nevladina organizacija koja samostalno funkcioniše kao krovna organizacija svih nacionalnih saveza olimpijskih sportova. Konsenzus svih najviših predstavnika olimpijskih sportova je ono što očekujem, jer danas, kada imamo trostruko veći broj medalja u odnosu na 2012. godinu u olimpijskim i paraolimpijskim sportovima (2012. je osvojeno 12, 2016. je osvojena 37 medalja!), ne sme se dozvoliti da sportisti ispaštaju, ne samo u odnosu na proces priprema za Tokio", poručio je Udovičić.

Vanja Udovičić, foto Nebojša Mandić

15:23 - Fudbaler Novog Pazara se nada pobedi protiv Voždovca Fudbaler Novog Pazara Ivan Marković rekao je da je tim Voždovca kvalitetan i iskusan, ali da se on ipak nada pobedi u predstojećoj utakmici 25. kola Super lige Srbije. "Imaju i dobrog trenera (Iliju Stolicu), ali potrudićemo se da damo 100 odsto mogućnosti i pobedimo. Biće teško, igrali smo i pre tri dana (protiv Mladosti), ali nadamo se dobrom rezultatu", rekao je Marković. Marković je bio jedini strelac za pobedu Novog Pazara u gostima u Lučanima, što je bio prvi uspeh tog kluba posle više od pet meseci. "Voleo bih da nastavim niz, svaki napadač želi da potigne gol. Ipak, najvažnija je pobeda, a neka se u strelce upiše bilo ko", rekao je Marković.Novi Pazar je poslednji na superligaškoj tabeli sa 16 bodova, dok devetoplasirani Voždovac ima 15 bodova više."Mislim da se upoznajemo i dižemo kao tim. U takvom sam položaju da nam je svaka utakmica presudna, pogotovo sutrašnja. Pozivam ljude da nas podrže, imamo dobru priču i pozitivnu atmosferu, a sve u cilju opstanka", kazao je Marković. Taj 25-godišnji napadač je prošle sezone nastupao za Rudar iz Pljevalja, a prethodno za Rad. "Želeo sam da se vratim u Srbiju, ovde sam stekao afirmaciju. Format takmičenja sa plej-ofom i plej-autom doneo je neke novine. Došao sam u Pazar u teškom momentu, nadam se da ću pomoći. Videćemo da li će to biti dovoljno", rekao je Marković. Utakmica Novi Pazar-Voždovac igraće se sutra od 14 časova na Gradskom stadionu.

13:51 - Ćuprija čeka najsavremeniju atletsku stazu Grad atletike, kako zovu Ćupriju, zbog brojnih atletskih asova: Vere Nikolić, Dragana Zdravkovića, Snežane Pajkić.., koji su stasali ovde i pronosli slavu grada i zemlje u svetu, ali i legendarnog trenera Aleksandra Petrovića, čeka najsavremeniju atletsku stazu sa tek završenog Evropskog atletskog prvenstva u Beogradu. Dolazak atletske staze iz "Arene" u Ćupriju najavio je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić. Za atletsku stazu biće izgrađena i nova atletska dvorana treća u Srbiji. Reč je o atlteskom komplesu, stadionu sa atletskom dvoranom u kojoj će moći da se održavaju evropska i svetska prvenstva, objasnio je danas novinarima, predsednik opštine Chuprija Ninoslav Erić, ocenivši da je reč "o velikom projektu za Ćupriju i Srbiju". "Mi smo, u prethodnom periodu uspeli da gradski stadion prebacimo na loklanu samouporavu i time smo stvorili uslov da možemo nešto da radimo", rekao je Erić i na pomoći se zahvalio Vladi Srbije sa Aleksandrom Vučićem na čelu, Ministarstvu omladine i sporta i Atletskom savezu Srbije. Radimo idejno rešenja za atletsku dvoranu, a gotov projekat imamo za glavni i pomoćni stadion, koji će zajedno činiti atletski kompleks i zvaće se "Aleksandar Petrović", objasnio je Erić.Atletski kompleks neće biti samo za atletičare Ćuprije već celog Pomoravlja i ovog dela Srbije, dodao je on."Idejno rešenje je gotovo, čekamo odluku Vlade a posle odluke Vlade sa Ministarstvom sporta i Altletskog saveza Srbije napravićemo poromociju za medije kako će da izgleda budući Atletski centar u Ćupriji", rekao je Erić.On je dodao da očekuje da saglasnost za javne nabavke bude zaršena do juna meseca i "potrebno je sigurno godinu dana da se ta dvorana izgradi". Nova atletska dvorana u Ćupriji, prema izjavi predsednika Atletskog saveza Srbije Veselina Jevrosimovića biće treća u Srbiji.

13:28 - Može li Barselona da uradi ono što niko nikad nije? Fudbaleri Barselone suočavaju se pred jednim od najtežih testova u klupskoj istoriji, Pari Sen Žermen ima ogromnih 4:0 iz prvog meča osmine finala Lige šampiona, a pitanje svih pitanja je da li su Katalonci sposobni da naprave najveći preokret ikada viđen u elitnom takmičenju. Da je bilo koji drugi klub preko puta Parižana to bi bilo nemoguće, ali velikan sa Nou Kampa ne zna za tu reč, posebno kada igra na svom velikom terenu i ima magiju velikog trija Mesi - Suarez - Nejmar. Barselonine "čarobnjake" i pored debakla u Parizu ne napušta optimizam, za šta je napravljen dobar uvod i pobeda protiv Selte 5:0, baš rezultatom koji svi priželjkuju. "Verujem da možemo da proizvedemo čudo", poručio je vezista Barselone Ivan Rakitić, verovatno uzdajući se u činjenicu da je Barselona ove sezone u Ligi šampiona na Nou Kampu punila mreže Seltika (7:0), Borusije Menhengladbah (4:0) i Mančester Sitija (4:0). Sa druge strane, Parižani su na pragu prve eliminacije Barselone iz trećeg pokušaja i potvrda velikih ulaganja šeika iz Katara, ali prethodno će odbrana na čelu sa oporavljenim kapitenom Tijagom Silvom morati da odradi veliki posao. Sutrašnji program neće proći bez srpskih fudbalera jer Benfikini Ljubomir Fejsa i Andrija Živković brane 2:1 iz Lisabona protiv Borusije u Dortmundu. Fejsa vuče sitnu povredu i zbog toga je pod upitnikom, dok bi Andrija Živković trebalo da se nađe u startnoj postavi posle odrađene suspenzije iz prvog duela. Pažnja će biti usmerena na sjajnog golgetera Borusije Pjer-Emerika Obamejanga i kompletan napad Nemaca, koji su ove sezone u grupnoj fazi postavili rekord sa postignutim 21 golom. Efikasni su i u poslednje vreme, čak 12 pogodaka dali su u tri prethodna meča, ali naspram sebe imaće tim sa mnogo iskustva u Ligi šampiona i sedam trijumfa zaredom u svim takmičenjima. Jedno je sigurno, sva četiri tima sutra od 20.45 garantuju atraktivan i napadački fudbal. Drugačije i ne znaju.

12:14 - Materaci nije više trener Čenaja Italijanski fudbalski trener Marko Materaci napustio je klupu indijskog prvoligaša Čenaja. Materaci, koji je sa Čenajem osvojio titulu prvaka 2015. i ostvario najviše pobeda u istoriji tamošnje lige, otišao je posle tri sezone. "Zahvalni smo Marku na tri nezaboravne sezone i želimo mu sve najbolje u budućnosti. Zauvek će biti legenda našeg kluba". Materaciju je posao u Indiji bio prvi u trenerskoj karijeri, nakon što je imao uspešnu igračku igrajući 11 godina za Inter sa kojim je osvojio Ligu šampiona, pet trofeja Serije A i četiri nacionalna kupa. Najveći uspeh kao igrač doživeo je 2006. godine kada je sa reprezentacijom Italije došao do titule šampiona sveta na Mundijalu u Nemačkoj, a upravo je Materaci bio strelac gola u finalu protiv Francuske koji je na kraju odlučen posle penala 1:1 (5:3). Ostaće upamćen i po tome što je baš na tom meču isprovocirao legendarnog Zinedina Zidana da dobije crveni karton i završi karijeru, pošto ga je Francuz udario glavom u grudi posle uvreda.

11:46 - Brajda: Mesi i Barselona idealan brak Sportski direktor Barselone Arijedo Brajda odbacio je mogućnost da prva zvezda Lionel Mesi odbije novi ugovor i slikovito objasnio da su Argentinac i katalonski klub kao savršen brak. Mesiju ugovor ističe 2018. godine i Barselona pokušava mesecima da produži saradnju i učini ga jednim od najplaćenijih fudbalera sveta. "Barselona je idealan klub za Mesija, oni su sjajna kombinacija, kao skladan brak. Veran je Barseloni, voli grad i neće otići", rekao je Brajda. Petostruki osvajač Zlatne lopte ove sezone već je postigao 33 gola, od kojih je 10 u Ligi šampiona. Ipak, pred Mesijem i Barselonom je pretežak ispit da sutra u revanšu na Nou Kampu nadoknade 4:0 protiv Pari Sen Žermena, kluba koji ne žali novac da baš Argentinca dovede u svoje redove na leto.

11:29 - Peri iz Karpoša MVP 25. kola Košarkaš Karpoš Sokola Kendrik Peri najkorisniji je igrač 25. kola Jadranske lige.b Peri je u pobedi makedonske ekipe nad Zadrom (85:79) postigao 26 poena i upisao šest asistencija, četiri skoka i jednu ukradenu loptu, što mu je donelo indeks korisnosti 30. Košarkaš Karpoša je ujedno bio i najefikasniji igrač 25. kola. Boris Savović iz Budućnosti je bio najbolji skakač minulog kola sa 17 skokova u meču protiv MZT-a, dok je najbolji asistent bio njegov saigrač Markus Vilijams sa 10 uspešnih dodavanja.

10:48 - Verati: Nismo jači od Barselone Fudbaler Pari Sen Žermena Marko Verati rekao je da njegova ekipa još nije završila posao protiv Barselone u osmini finala Lige šampiona. Fudbaleri PSŽ sutra gostuju Barseloni u revanš utakmici osmine finala Lige šampiona, a u Kataloniju stižu s velikom prednošću od 4:0. Barselona će sigurno dati sve od sebe da učini nemoguće i da se devetu godinu zaredom plasira u četvrfinale najelitnijeg takmičenja. Barseloni i PSŽ-u je ovo treći put da se sastaju u nokaut fazi Lige šampiona u poslednjih pet godina. Prethodna dva puta slavio je katalonski klub, ali je PSŽ na pravom putu da ovog puta trijumfuje. ; "Bilo je malo ljudi koji su verovali u nas pre prve utakmice protiv Barselone, a posle pobede nas već vide kao favorite za osvajanje Lige šampiona. Znali smo da imamo šanse protiv Barse, da možemo da im napravimo probleme, ali da moramo da odigramo savršeno. Bilo je teško zamisliti onakvo veče", rekao je Verati. Verati je upozorio da njegova ekipa mora biti oprezna na Nou Kampu. "Veoma smo dobro pripremljeni za revanš, baš kao što smo bili pripremljeni i za prvi meč. Medjutim, mi sada ne mislimo da smo bolji od Barselone. To bi bilo najgore uraditi", rekao je Verati. "Moramo da pokažemo poštovanje prema Barseloni. Ispisali su istoriju fudbala, imaju najbolje fudbalere na svetu... Imamo dobre šanse da ih eliminišemo, ali posao je daleko od zavšenog. Moramo biti oprezni", dodao je on. Do sada su samo tri kluba uspela da nadoknade četiri gola prednosti u nokaut fazi Ligi šampiona. Utakmica će biti odigrana sutra od 20.45.

Marko Verati, foto: Reuters

10:05 - Zvezda gostuje Vojvodini, Partizan dočekuje Metalac Utakmicama 25. kola sutra se nastavlja takmičenje u Super ligi Srbije, fudbaleri Crvene zvezde u derbiju kola gostuju Vojvodini, dok Partizan dočekuje Metalac. Fudbaleri Partizana i Zvezde u duele protiv Metalca, odnosno Vojvodine ulaze posle 153. "večitog" derbija i biće zanimljivo videti da li je na izabranike Marka Nikolića i Miodraga Božovića taj meč ostavilo traga. Crno-beli dočekuju Metalac posle dve pobede i jednog remija na početku prolećnog dela domaćeg šampionata. Ekipa iz Humske je druga na tabeli sa 55 bodova, odnosno ima šest manje od prvoplasirane Zvezde, a jedan više od Vojvodine koja je na trećoj poziciji. Metalac je u prvom meču prolećnog dela odigrao nerešeno s Novim Pazarom, potom je slavio protiv Radnika, da bi u prethodnom kolu izgubio od Bačke.Ekipa iz Gornjeg Milanovca sa 26 osvojenih bodova trenutno zauzima 11. mesto tabeli. Utakmica Partizan - Metalac igra se sutra od 15.30. Od 18.00 je programu je derbi meč 25. kola gde se u Novom Sadu sastaju Vojvodina i Crvena zvezda. Vojvodina je u prva tri prolećna prvenstvena kola imala stopostotan učinak, a u predstojeći duel ulazi kao trećeplasirana ekipa sa 54 osvojena boda. Crveno-beli iz Beograda ove godine imaju skor od dve pobede i jednog remija i prvi su na tabeli sa 61 bodom. Od 14.00 na programu su mečevi Novi Pazar - Voždovac, Bačka - Mladost i Spartak - Napredak, dok se od 18.00 sastaju Čukarički - Rad, Javor - Borac i Radnik - Radnički Niš.

09:10 - Jokić na infuziji, pobeda Denvera Košarkaši Denvera, bez prehlađenog Nikole Jokića, savladali su Sakramento 108:96 u nastavku NBA lige...

Više o tome možete pročitati na OVOM LINKU

08:15 - Katai doneo bod Alavesu protiv Sevilje Fudbaleri Alavesa i Sevilje igrali su večeras nerešeno 1:1, u 26. kolu španske Primere.Sevilja je vodila od 23. minuta golom Visama Ben Jedera, a bod domaćinu doneo je u 75. srpski fudbaler Aleksandar Katai.Katai je igrao od 65. minuta, dok je njegov sunarodnik i saigrač iz Alavesa Nenad Krstičić ušao u 90.Sevilja je propustila priliku da ostvari petu uzastopnu pobedu u španskom prvenstvu. Ostala je treća sa 56 bodova.Alaves je 11. na tabeli španskog prvenstva sa 34 boda. 07:30 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE