Foto: Tanjug

Kurir saznaje

NAPETO U SARAJEVU Vučić odbrusio Mustafi: Je l’ sami otimate ono što je srpsko ili vam neko pomaže?!

Na večeri u Sarajevu koju je organizovao Denis Zvizdić "bilo je napeto", a Aleksandar Vučić se obratio Isi Mustafi.

Politika
> 00:00h

Kako Kurir saznaje od zvanica koje su sedele za susednim stolom Vučić je zajedničku večeru sa liderima Zapadnog Balkana iskoristio da na vrlo pristojan način i smirenim tonom pitao premijera Kosova, Isu Mustafu da li su sami smislili otimačinu srpske imovine ili im je neko u tome pomagao i neko u tome stoji iza njih.

Mustafa je tim direktnim pitanjem pred svim liderima bio zatečen, i srpskom premijeru nije ponudio nikakvo razumno objašnjenje.
Međutim, Vučić je odmah potom prešao na temu izgradnje auto-puta Beograd-Priština i objasnio važnost tog projekta - saznaje Kurir.
Premijer je u ekskluzivnoj izjavi za Kurir rekao:
- Večera je prošla u prijatnoj atmosferi. Nije bilo ničeg neprijatnog, samo sam štitio interese Srbije - rekao je premijer za Kurir.
Srpski premijer je, inače po dolasku u Sarajevo poručio prištinskim vlastima da svojom odlukom o imovini bivše SFRJ, Srbije i Vojvodine ništa nisu oteli, jer u tu imovinu ne mogu da uđu niti da je otmu.
On je novinarima u Sarajevu, gde sutra učestvuje na samitu premijera Zapadnog Balkana, rekao da je besmisleno to što predstavnici Prišitne rade dodajući da "oni moraju da donesu bilo šta u želji da nas provociraju".
Večeri u sarajevskom restoranu Libertas prisustvovali su i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović, premijer Albanije Edi Rama, kao i ambasadori Srbije i Albanije u BiH Stanimir Vukičević i Ilir Melo. Premijer Vučić doputovao je popodne u Sarajevo, gde će sutra učestvovati na Samitu premijera država Zapadnog Balkana.