Foto: Printscreen

Ubistvo

ŠARANOVIĆEV PRIJATELJ PREŽIVEO KIŠU METAKA: Slobodan nije bio sam kad je IZREŠETAN u Budvi!

Prijatelj ubijenog Slobodana Šaranovića rekao policiji da se spasao bukvalno u poslednji čas i da je samo čuo rafalnu paljbu

Crna Hronika
> 15:30h

BUDVA - Slobodan Šaranović (79), koji je 11. marta ubijen ispred svog stana u Budvi, u trenutku napada nije bio sam. Šaranović, koji je bio označen kao organizator ubistva Nikole Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića, bio je u društvu prijatelja, koji je preživeo kišu metaka tako što je skočio u kanal pored puta. Kako prenosi crnogorska štampa, Šaranovićev prijatelj ispričao je policajcima da je „čudom ostao živ“. Plaši se za bezbednost - Išao sam ka Slobinom stanu kad sam začuo rafale. Tada sam skočio u kanal pored trotoara. Napadači su ispalili rafal i bez zadržavanja otišli ka Toplišu - navodno je ispričao svedok Šaranovićevog ubistva.

Prema rečima dobro obaveštenog izvora crnogorskih medija, iskaz ovog očevica je, navodno, od velike pomoći u istrazi. - Ovaj muškarac, koji je Šaranovićev prijatelj iz Nikšića, mogao bi mnogo da pomogne u rasvetljavanju ubistva Slobodana Šaranovića jer je on praktično jedini svedok ubistva. On bi mogao da da policiji neke detalje koji će biti ključni u otkrivanju počinioca ovog zločina. Međutim, svedok likvidacije je trenutno u panici i veoma je uplašen za svoju bezbednost. Boji se da bi mogao da bude meta egzekutora kako ne bi otkrio šta je video u noći ubistva - ispričao je izvor crnogorskim medijima. Podsetimo, crnogorska policija je saslušala nekoliko osoba. - Jedan od pravaca istrage vodi ka ljudima bliskim Luki Bojoviću, koji služi kaznu od 18 godina zatvora u Španiji. Među prvima, na saslušanje u policiju pozvani su pripadnici takozvanog barskog klana, koji su imali jak alibi, tako da su svi nakon saslušanja pušteni na slobodu - ispričao je izvor. U istrazi je zasad utvrđeno da su ubice koristile BMW. Trojica napadača - Veruje se da su u tom automobilu bila trojica muškaraca. Proverava se da li su ga ubice pratile čitavog dana i vrebale povoljnu priliku da zapucaju - rekao je izvor i dodao da policija proverava da li su ubice u Crnu Goru stigle iz Srbije ili BiH. Istražitelji zasad veruju da je motiv ubistva Šaranovića osveta i da je on poslednja u nizu žrtava u ratu njegove porodice i porodice Luke Bojovića koji je počeo 2009, kada je ubijen i Slobodanov brat Branislav Šaranović.

Apelacioni sud u Beogradu DELIBAŠIĆU SUDE KAO ORGANIZATORU Milošu Delibašiću, rođaku ubijenog Slobodana Šaranovića, ipak će se suditi za organizovanje kriminalne grupe sa Šaranovićem, pošto je Apelacioni sud u Beogradu juče ukinuo rešenje kojim je ta optužba protiv njega bila odbačena. Delibašiću će u ponedeljak biti nastavljeno suđenje, kao i do sada, po optužbama za organizovanje kriminalne grupe, kao i za podstrekavanje na ubistvo Miloša Vidakovića 2013. u Budvi.

Suđenje KRAJ PROCESA - Postupak protiv Šaranovića, koji je bio prvooptuženi u ovom procesu kao organizator kriminalne grupe i nalogodavac ubistava Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića, biće obustavljen - Šaranović nikada nije priznao izvršenje tog krivičnog dela - Mesec dana pred njegovo ubistvo preko advokata je tražio da se za njim ukinu poternica i pritvor kako bi došao u Beograd i izneo odbranu - Pred sudom u Crnoj Gori tvrdio je da je postupak protiv njega namešten

PORODICA PORUČUJE ŠARANOVIĆ BI BIO ŽIV DA SU NAŠLI UBICU BRATA Policija češlja klanove po Crnoj Gori

Ekipa Kurira