Foto: Privatna Arhiva

Živeli

KRLEVAČA: Ode Nenad Krstić u poljoprivrednike

Bivši kapiten košarkaške reprezentacije Srbije za Kurir otkriva kako je došao na ideju da proizvodi domaću rakiju

Košarka
> 00:00h

Nekada je lupao banane, sada bere šljive. Ne bukvalno, ali tako se može reći imajući u vidu da je dugogodišnji kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Nenad Krstić postao ozbiljan proizvođač rakije - šljivovice.

Krstić i sin... Stari kamion za novi posao

Legendarni Krle za Kurir govori o svom biznisu. - Kada mi se završila karijera, shvatio sam da ne mogu samo da sedim i da moram nešto da radim. Čitao sam dosta literature o proizvodnji rakije, učio iz degustacije. Voćnjake sam već imao i sada gradim destileriju. Rakija je jedan od najpoznatijih srpskih brendova, mislim da svi mi treba da radimo ono po čemu smo poznati i u čemu smo najbolji - rekao je Krstić i dodao: - Imam oko 30.000 litara rakije na odležavanju, biće to prvoklasna šljivovica, a planiram da imam i kajsiju, krušku i dunju.

Krle ne brine o tome da li će mu se novac odmah vratiti. - Rakija je super jer nemam nikakav pritisak, pa ni finansijski. Mogu da uživam u celoj ovoj priči jer sve što se ne proda jedne godine sledeće će biti još kvalitetnije i skuplje. Anja Vukašinović

Krle o kumu KEŠELJ ME ZEZAO, A SAD UZGAJA BOROVNICE Osim Krstića, poljoprivredom je počeo da se bavi i Marko Kešelj. - U početku me je zezao i osporavao sve što radim, malo iz šale, malo ozbiljno. A evo, i on je otišao u poljoprivrednike, uzgaja borovnice (smeh).