Foto: Reuters

protokol

(VIDEO) TRAMPOVI GAFOVI U ZEMLJI IZLAZEĆEG SUNCA: Zamalo pobio Abeove koi šarane, a nije poštedeo ni japanskog cara

Američki predsednik Donald Tramp je tek na početku azijske turneje, a društvene mreže već imaju šta da kažu o njegovom snalaženju.

Planeta
> 20:41h

Za sada mu zameraju tri stvari, ali kako je krenulo, do kraja posete ovoj zemlji moglo bi ih biti još.

Naime, pri dolasku u rezidenciju cara Akihita i njegove supruge carice Mičiko, američki predsednik je opet ‘zaboravio’ na suprugu Melaniju u automobilu. On je izašao iz službenog vozila i odmah se uputio do cara i carice, ne čekajući prvu damu koja mu se naknadno pridružila.

Drugo, problematičan je bio i Trampov pozdrav s japanskim carem. Iako se prema japanskoj kulturi poštovanje iskazuje naklonom, Tramp je samo stisnuo ruku caru i carici.

Njegovi prethodnici bili su kritikovani zbog naklona caru, jer deo američke javnosti, onaj koji nije upoznat sa tamošnjom kulturom, smatra da tako ispadaju inferiorni.

U međuvremenu se pojavila i fotografija Trampa kako baca gomilu hrane za ribe u ribnjak koi šarana tokom posete palati japanskog premijera Šinza Abea.

Ipak, uvidom u snimak protokola, jasno je da je Tramp samo sledio ono što je učinio Abe. Međutim, kritičari su i tu našli zamerku pa se pitaju – čemu takav izraz lica, predsedniče?

Kurir.rs/Net.hr

Foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

TRAMP BRUTALNO IZGURAO CRNOGORSKOG PREMIJERA: Američki predsednik zavodio red u Briselu!