Foto: Facebook Printscreen

Policija steže obruč

NOVI DETALJI SUROVE LIKVIDACIJE U NOVOM SADU: Stradao zbog fudbala?! Ubistvo Marka Markuša ugovoreno u selu Stanišići u Republici Srpskoj!

Policija steže obruč oko organizatora prošlonedeljne likvidacije. Sumnja se da je stradao zbog fudbala, odnosno "vlasništva" nad igračima

Crna Hronika
> 11:12h

Naime, plan za ubistvo Marka Markuša (29), likvidiranog prošle nedelje nedaleko od novosadskog hotela "Sajam", skovan je u mestu Stanišići u Republici Srpskoj, saznaju Novosti.

foto: Facebook Printscreen

Tamo se redovno sastaju ljudi koji iz senke vode fudbalske klubove, a policija ima indicija da jedan od njih stoji iza Markuševe likvidacije.

U ovom trenutku policija je fokusirana na taj pravac istrage. Pominje se kupoprodaja igrača, transferi, uticaji ko će da igra a ko ne...

foto: Facebook Printscreen

- Verujemo, zasad, da je Markuš stradao zbog fudbala, odnosno zbog "vlasništva" nad određenim igračima - navodi izvor lista. Postoje određeni dokazi da je njegovu smrt naručio i platio neko od njih. Ubice su došle iz Bosne i Hercegovine. Tokom sastanaka u Stanišićima, kako se sumnja, ugovorena je ova likvidacija i nađeni su izvršioci, koji su došli odande. Nema indicija da su se vratili nazad.

Prijatelji Marka Markuša, koji je inače sin penzionisanog policijskog funkcionera, navode da je on u poslednje vreme bio svestan da mu preti opasnost, a znao je i sa koje strane. Najbliskijima je ispričao i na koga sumnja i zbog čega. Čak je planirao da se oglasi i u medijima.

Markuš je sa izdržavanja zatvorske kazne izašao pre osam meseci i otad se smirio. Njegov policijski dosije je pun nasilničkog ponašanja, pa čak ima napad i na policajca.

Droga ga nije zanimala

- Vodio je zdrav život, droga ga nije zanimala - kaže naš izvor iz policije. - Nemamo ga evidentiranog kao narko-dilera niti kao nekog ko je član kriminalne grupe koja rastura drogu. Voleo je provod i pesmu, bio je strastveni navijač Zvezde... Motao se oko fudbala i izgleda da ga je to na kraju i koštalo života.

(Kurir.rs/Večernje novosti/Z. Uskoković/Foto: Facebook printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(EKSKLUZIVNI VIDEO) TAMBURAŠI MU SVIRALI U KRILU, JEDNU PESMU PLAĆAO PO 100 EVRA: Isplivao novi snimak burnog kafanskog života ubijenog Markuša!