EKSKLUZIVNO! Marko Markuš Kuriru hteo da otkrije šokantnu tajnu! Izrešetan posle dva dana!
Foto: Slađana Stojanović

OTKRIVAMO: Novi detalji likvidacije novosadskog Kneleta

EKSKLUZIVNO! Marko Markuš Kuriru hteo da otkrije šokantnu tajnu! Izrešetan posle dva dana!

Crna Hronika -

Marko Markuš (29) prošle srede našem novinaru najavio senzacionalno otkriće uz dogovor da mu sve ispriča u nedelju, ali je brutalno ubijen dva dana nakon ovog razgovora

Marko Markuš (29), koji je u petak izrešetan u sačekuši u Novom Sadu, likvidiran je samo dva dana nakon što je novinaru Kurira rekao da će mu otkriti senzacionalnu vest!

Naime, Markuš je u sredu uveče kontaktirao s našim novinarom i dogovorio se da se sretnu u nedelju, kad bi mu sve ispričao o njegovom otkriću. Međutim, izrešetan je u petak uveče u sačekuši dok se vraćao s treninga, pa je ovu tajnu odneo u grob.

foto: Slađana Stojanović

Rade mi o glavi

Markuš, inače šurak poznatog košarkaša Darka Miličića, poverio se u poslednjem razgovoru našem novinaru „da zna da mu rade o glavi i da je u velikoj opasnosti“.

foto: Printscreen

- Spremaju mi nešto i to mi je jasno. Ne brini, rešiću ja to. Znaš da je meni samo porodica važna. Vidimo se uskoro. Otkriću ti nešto, velika je priča u pitanju - rekao je tada Marko. Potom je našem novinaru poslao poruku na Fejsbuku „da se sretnu u nedelju jer ima senzaciju“ i „da će mu sve otkriti kad se sretnu“.

Inače, Markuš nije voleo da u telefonskim razgovorima otkriva mnogo, naročito kad su u pitanju važne stvari, pa je uvek zakazivao sastanke, kao i ovog puta.

- Sudeći po njegovom ponašanju, očigledno je predosetio da je u opasnosti. Moguće je da bi to saznanje otvorilo veliku aferu i da mnogi ljudi zbog toga ne bi želeli da se to otkrije. Zato je mogući motiv ubistva upravo informacija koju je nameravao da prenese novinaru Kurira - kaže za naš list izvor blizak Markušu.

foto: Printscreen Facebook

Pored ove okolnosti, policija ima puno drugih pravaca u kojima vodi istragu, s obzirom na činjenicu da je Markuš imao puno neprijatelja i da se zamerio velikom broju ljudi. On je, inače, imao bogatu kriminalnu prošlost. Prvi put je u sukob sa zakonom došao 21. oktobra 2008. u restoranu „Osam tamburaša“ na Petrovaradinskoj tvrđavi, kad je nakon kraće svađe sa Aleksandrom Dragojlovićem (39) iz Valjeva, ustao od stola, prišao i nesrećnog konobara udario u glavu. Dragojlović je pao na pod i teško povredio glavu, a nakon dva dana je od povreda preminuo.

Beg u Ameriku

U pritvoru je bio 13 meseci, do 24. novembra 2009. Od tada se branio sa slobode, a kad je pravosnažno osuđen na pet godina, iste večeri, 1. jula 2012. godine, nožem je pokušao da ubije Slobodana Milutinovića. Prišao mu je i udario ga pesnicom nekoliko puta. Potom je izvadio nož i ubo ga, ali je na sudu oslobođen optužbe za pokušaj ubistva. Te večeri kad je ranio Milutinovića pobegao je preko granice, u Mađarsku, s namerom da odleti u Ameriku, ali je uhapšen na aerodromu u Mađarskoj. Od 22. marta 2013. služio je kaznu u sremskomitrovačkom zatvoru zbog smrti Aleksandra Dragojlovića, a proletos je izašao iz zatvora.

Čekalo ga još jedno suđenje

IZVOD UMRLIH ZATVARA PREDMET

Markuša je čekalo suđenje za nanošenje teških povreda Aleksandru Kovačeviću, zvanom Dizel, kome je polomio vilicu 2014. godine u tuči u Ulici Laze Telečkog. Suđenje je bilo zakazano za juče, ali pošto je Markuš preminuo, sud će zatražiti od matične službe izvod umrlih. Kad ovaj dokument stigne u sud, ovaj predmet će biti zatvoren.

foto: Privatna arhiva

Popularan kao Knele

LEP I OPASAN

Kao što smo objavili, Markuš je na profilu „Legende devedesetih“ upoređivan sa Aleksandrom Kneževićem Kneletom. Autor se osvrnuo na to što je Markuš bio veoma popularan među devojkama.

- Ono što ih povezuje jesu simpatije devojaka. Kao što danas postoje neke koje su još uvek zaljubljene u Kneleta iako je mrtav već 25 godina, ima puno onih koje ovih dana komentarišu kako je Marko bio lep i zgodan i da im je veoma žao što je ubijen. Njih nije zanimalo šta je radio, kao što ih nije zanimalo ni za Kneleta. Bitno je da su, po njihovim rečima, lepi i da njihova harizma zrači s fotografija - navodi se na profilu.

foto: Kurir

Kurir / Slađana Stojanović

Foto: Slađana Stojanović

NOVI BROJ

ŠOKANTNO PRIZNANJE: ALEKSANDRA PRIJOVIĆ OTKRIVA ZA GLOSSY DA JE TRPELA UVREDE I PONIŽENJA

foto: Glossy

Danas vam Kurir poklanja najtiražniji magazin o poznatima, požurite po svoj primerak

U novom broju magazina Glossy pročitajte šokantno priznanje pevačice Aleksandre Prijović o tome kako je trpela uvrede i poniženja.

Stefan Živojinović samo za Glossy daje svoju prvu ispovest o otmici.

Marina Tucaković: “Nikad se nisam pomirila sa gubitkom sina.”

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja