OTAC MARKA MARKUŠA PORUČIO NA GROBU: Sine, zaklinjem se, naći ću tvog ubicu
Foto: Slađana Stojanović

VAPAJ MAJKE: Dete moje, ko te ubi, proklet bio

OTAC MARKA MARKUŠA PORUČIO NA GROBU: Sine, zaklinjem se, naći ću tvog ubicu

Crna Hronika -

Zoran Markuš posle sahrane najavio da će preuzeti pravdu u svoje ruke ukoliko policija ne nađe čoveka koji mu je izrešetao dete

Sine moj, ko te ubi, proklet bio! Da mi je samo znati zašto tebe, čedo moje. Duša od čoveka si bio. Sin kakvog svaka majka može poželeti. Joj, meni jadnoj, jaukala je juče Jermina, majka Marka Markuša (29) iz Novog Sada, dok se otac Zoran zakleo na grobu sina da će pronaći njegovog ubicu.

foto: Slađana Stojanović

Šurak košarkaša Darka Miličića Marko Markuš, koji je ubijen u petak, sahranjen je juče na novosadskom Gradskom groblju.

foto: Slađana Stojanović

Povratak u devedesete

MARKA POREDE S KNELETOM

Na profilu Legende devedesetih Marka Markuša uporedili su s Aleksandrom Kneževićem.

- Javnost danima bruji o snažnom momku koji je želeo sve i odmah, naslovne strane bile su prepune njegovih slika i snimaka. On se šišao na opasno, nosio je zlatne kajle, bio je tetoviran, nabildovan, oko njega su uvek bile lepe devojke, vozio je najskuplja kola i putovao po svetu. Ono što je još bitnije, iza sebe je imao i mnogo krivičnih dela, snagu je neretko demonstrirao nad drugima - piše u postu.

Autor navodi da je Markušev kratak život bio pun uzbuđenja po principu „živi brzo, umri mlad“, a da to najviše podseća na Kneleta.

Otišao si prerano

Na poslednjem ispraćaju, pored ožalošćene porodice, bilo je i nekoliko stotina rođaka i prijatelja koji su došli da odaju poslednji pozdrav.

foto: Slađana Stojanović

Supruga Jelena od bola i tuge nije mogla da hoda. Malo-malo, pa je padala na kolena idući za sandukom supruga Marka.

- Ljubavi moja, zašto su ti to uradili, zašto su te ubili. Gde je sada taj što se krije, što te u oči nije pogledao nego mi te je kukavički uzeo - jaukala je ona.

Nakon održanog opela, u ime porodice od Marka se oprostio jedan od njegovih prijatelja.

- Tebra, prerano si otišao. Napustio si nas bez pozdrava. Svima nama ćeš nedostajati, a najviše tvom ocu Zoranu, majci Jermini, sestri Zorani, supruzi Jeleni i tvom sinu Uglješi. Obećavamo ti da ćemo sve učiniti da Uglješa ne oseti toliko tvoj nedostatak i gubitak - rekao je, između ostalog, prijatelj.

foto: Slađana Stojanović

Svirali tamburaši

Zatim je nepregledna povorka krenula ka Markovom grobnom mestu. Na grobu, dok su majka, žena i sestra padale od bola, otac Zoran, penzionisani policajac, naglas je rekao:

- Sine, obećavam ti, ako ga služba koja treba to da radi ne nađe, naći ću ga ja, zaklinjem ti se!

Nakon toga, tamburaški orkestar, koje je Marko inače obožavao, otpevao je nekoliko njegovih omiljenih pesama.

Nervozni zet

MILIČIĆ PRETIO NOVINARIMA

Iako su novinari i foto-reporteri došli kako bi ispratili i zabeležili Markovu sahranu, njegov zet, naš košarkaš Darko Miličić, uputio je fotografima pretnje i uvrede. Nakon toga, nepoznate osobe su sa groba udaljile foto-reportere i novinare.

Kurir / Slađana Stojanović

Foto: Slađana Stojanović, Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(EKSKLUZIVNI VIDEO) ŽIVEO JE BRZO, LUDO I RASKOŠNO: Ovako su se ubijeni Marko Markuš i njegov šurak Darko Miličić zajedno veselili

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja