Foto: Dragana Udovičić, Dragan Kadić

Narodnjaci pozivaju na jedinstvo opozicije

POTPREDSEDNIK NARODNE STRANKE ALEKSIĆ UOČI RASPISIVANJA BG IZBORA: Još nije kasno da nam se DS pridruži

Politika
> 16:13h

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić ocenio je da je za gradske izbore u Beogradu potrebno da opozicija formira "što širi savez" i dodao da još nije kasno da im se u koaliciji pridruži Demokratska stranka.

foto: Nebojša Mandić

"Protiv ovakve autoritarne vlasti koja će iskoristiti i zloupotrebiti sve institucije i medije za beogradske izbore, mi se možemo suprotstaviti samo slogom i jednom jakom jedinstvenom listom, u kojoj opozicija neće napadati samu sebe", rekao je Aleksić.

VUK JEREMIĆ: Narodna stranka ima plan ubrzanog razvoja Srbije, pobeda prave opozicije u Beogradu realna

Dodao je da se "zgražava kada vidi kako lider pokreta Dosta je bilo Saša Radulović danas dozvoljava sebi da pljuje ljude iz opozicije".

foto: Nebojša Mandić

Upitan da li je bilo razgovora sa liderom Socijaldemokratske stranke (SDS) Borisom Tadićem o pridruživanju u koaliciju za beogradske izbore, Aleksić je rekao da se sa njim i dalje razgovara kao i da očekuju da SDS izađe uskoro sa svojim stavom.

foto: Fonet/Aleksandar Levajković

Komentarišući moguću saradnju sa predsednikom Opštine Novi Beograd Aleksandrom Šapićem posle izbora, on je ocenio da će se "Šapić pre dogovoriti sa njihovom koalicijom, nego sa aktuelnom vlasti".

foto: Dado Đilas

"Naš kandidat Dragan Đilas već je ranije sarađivao sa Šapićem i zato verujem da će se predsednik opštine Novi Beograd pre dogovoriti sa nama nego sa ovima koji danas vladaju Srbijom", ocenio je Aleksić.

OPOZICIJA RAZGOVARA O SARADNJI SA ZELENOVIĆEM: Đilas, Janković i Jeremić kreću u kampanju iz Šapca

Govoreći o podršci koju je Narodna stranka dala bivšem gradonačelniku Beograda i bivšem predsedniku Demokratske stranke (DS) Draganu Đilasu, Aleksić je kazao da je on rezultatima pokazao da je sposoban da vodi glavni grad i da je to razlog njihove podrške.

foto: Fonet/Nenad Đorđević

"Narodna stranka je dala podršku Draganu Đilasu, jer je on svojim rezultatom pokazao da sposoban da vodi Beograd, te zbog toga što je za vreme njegovog mandata glavni grad napravio jedan veliki iskorak", rekao je on.

(Kurir.rs/Beta/Danas/Foto: Kurir)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! ISTORIJSKI SUSRET U BEOGRADU POSLE TRI DECENIJE! Evo šta Srbija može da očekuje od posete japanskog premijera!