Foto: Profimedia/Facebook

POTVRĐENA OPTUŽNICA

NOVI DETALJI BRUTALNOG UBISTVA U VARAŽDINU: Zaklala bivšeg dečka pa ostavila za sobom krvav nož, pantalone, grudnjak...

Optužno veće Županijskog suda u Varaždinu potvrdilo je 12. januara optužnicu protiv Nuše Bunić (22), koja se tereti da je prošle godine nožem ubila svoga bivšeg dečka Nikolu Tureka (30).

Hrvatska
> 12:29h

"Po oceni ovoga veća na osnovu do sada iznetih dokaza proizlazi visok stepen verovatnoće na nivou osnovane sumnje o postojanju prethodno navedenih činjenica iz kojih slede bitna obeležja krivičnog dela za koje se okrivljena tereti - ubistva", obrazložilo je optužno veće svoju odluku.

Drugi dokazi, međutim, izneseni tokom istrage, naročito tragovi pronađeni na mestu zločina, sadržaj iskaza svedoka i rezultati urađenih veštačenja, za sada upućuju na visok stepen vjerovatnoće na nivou osnovane sumnje da je počinila krivično delo za koje se tereti.

Oni su, naime, razmenjivali SMS poruke i našli se na mestu zločina. Na mestu zločina pronađen je nož sa tragovima krvi, a pored noža ženske pantalone plave boje sa tragovima krvi i jedan crni grudnjak.

Na ličnom automobilu pronađeni su otisci prstiju na staklu prednjih desnih vrata vozila, za koje je veštačenjem utvrđeno da pripada Nuši Bunić. U automobilu je pronađena i jedna ženska torbica u kojoj se nalazilo više predmeta, između ostalog i torbica za nož crne boje, kao i naočari za sunce na kojima je pronađen otisak prsta za koji je utvrđeno da pripada Bunić.

Nuša se tereti da je 15. juna prošle godine između 3:00 i 3:20 časova nožem oštrice 9,5 centimetara u levu stranu vrata ubola Tureka, prerezala mu karotidnu arteriju, pobegla sa mesta zločina, dok je on počeo obilno da krvari. Posle toga je pao u septički šok i zadobio moždani udar, pa je 17. juna preminuo u Opštoj bolnici Varaždin.

Meštani su pričali da su Nuša i Nikola raskinuli ljubavnu vezu godinu i po pre nego što ga je ubila. Te noći ga je navodno izvukla iz kuće preteći samoubistvom. Od kraja njihove veze, Nikola je pokušao da ostane u prijateljskIm odnosima sa njom iako ga je, kako su pričali njegovi prijatelji, često uznemiravala i posle raskida.

Ali, on je ipak hteo da ostane s njom u kontaktu jer je znao da ima problema pa se brinuo za nenu bezbednost. Kada je ušao u vezu sa drugom devojkom i njoj je Nuša često dosađivala.

Kurir.rs/24sata.hr

Foto: Profimedia/Facebook