Foto: Profimedia

rat se nastavlja

ORBAN: Soroša ćemo zaustaviti svim zakonskim sredstvima!

Premijer Mađarske Viktor Orban poručio je danas da neće stajati mirno dok ima onih koji sprovode planove milijardera Džordža Soroša, aludirajući na navodni Sorošev plan da "uvozi" migrante u Evropu.

Planeta
> 20:12h

"Ukoliko je potrebno, koristićemo sve jače i jače zakonsko 'oružje' da se izborimo s tim planom", rekao je Orban u govoru u kojem je ocenio rad svoje vlade.

Kako je rekao u obraćanju u Budimpešti, prvi korak u tome je "zaustaviti Soroša". Orban je naveo da će svako ko je preokupiran migracijama i migrantima morati da se prijavi za "nacionalnu bezbednosnu licencu" kako bi mogao da sprovodi svoje aktivnosti.

Mađarski premijer je poručio i da će sve nevladine organizacije morati da budu transparentne po pitanju svojih finansija, a da će one koje to ne urade, biti zabranjene, bez obzira na to koliko su moćne ili bogate.

Orban smatra da je "hrišćanstvo poslednja nada Evrope" i da su političari u Briselu, Berlinu i Parizu, koji su naklonjeni migrantima, "otvorili put nazadovanju hrišćanstva i napredovanju islama".

On je kazao da će se njegova vlada protiviti naporima UN i EU da migracije učine prihvatljivim za svet. Prema njegovom mišljenju, islam će uskoro "zakucati na vrata Centralne Evrope" sa zapada, kao i sa juga.

Kurir.rs/Tanjug

Foto Profimedia