Foto: Printscreen Youtube

(VIDEO) BORBENI AVIONI VOJSKE SRBIJE U BRIŠUĆEM LETU: Lovci tipa "orao" nadletali Preševo i vratili se u Kraljevo!

Politika
> 09:04h

Četiri borbena aviona Vojske Srbije "J-22 orao" oko 16 časova u brišućem letu nadletali su Preševo, u blizini administrativnog prelaza sa Kosovom i Metohijom.

Lovci su, kako Kurir saznaje, poleteli sa aerodroma Lađevci i uputili se preko Brzeća i Kopaonika, ka Preševu i Bujanovcu.

Borbeni aparati viđeni su iznad Brzeća, Preševa i nekoliko gradova na jugu Srbije. Reč je o avionima "J-22 orao", jurišnim bombarderima.

Deset minuta posle prvog naleta, ponovo su prošli istom putanjom, a zatim se vratili i sleteli u Lađevce, saznaje Kurir.

Albanci iz Preševa kažu da su avioni "veoma uznemirili građane" upravo zato što su nisko leteli, preneo je Fonet. U Vojsci Srbije je rečeno da su avioni leteli u okviru generalne probe sutrašnjih vojnih manevara koji se održavaju u Pasuljanskim livadama i da su korostili vazdušni prostor iznad teritorije Srbije.

Ova velika vojna vežba je, kažu u Vojsci Srbije, najavljena preko sredstava javnog informisanja predhodnih dana upravo da garđani ne bi bili uzemireni zbog letova aviona.

Portparol Ministarstva odbrane Jovan Krivokapić izjavio je da su borbeni avioni Vojske Srbije su preletali jug Srbije u okviru redovnih letačkih aktivnosti.

Kako je objasnio, radi se o pripremama za taktičku vežbu sa bojevim gađanjem "Sadejstvo 2018", koja je planirana za četvrtak.

(Kurir.rs / VIDEO: Preševa jone)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

SILA 6.epizoda: Ovo je novi jastreb u srpskom jatu!