Foto: Printscreen Facebook/Pero Gudelj

JEZIVA ISTINA

ŠOKANTNO PRIZNANJE POSLE 2 GODINE! BOSANSKI BIZNISMEN PERO GUDELJ: Nisam hteo da se ubijem NEGO SU POKUŠALI DA ME UBIJU! Nabili su mi PIŠTOLJ U USTA, sve se desilo u 10 sekundi! (VIDEO)

Skoro dve godine posle vesti da je Pero Gudelj, vlasnik trgovačkih lanaca "FIS Vitez", pokušao da se ubije, ali su ga spasli pošto su ga na lokalnom putu u mestu Krčevini kraj Viteza pronašli upucanog u glavu, on je na svom profilu na Fejsbuku otkrio da su, zapravo, tada pokušali da ga ubiju!

Bosna i Hercegovina

Gudelj je nedavno, kako je napisao u opisu videa koji je objavio, prvi put došao na lokaciju gde su 2015. godine htele da ga ubiju nepoznate osobe.

"Dakle, nisam digao ruku na sebe. Sve se desilo filmskom brzinom. Dve maskirane osobe su mi zapretile da dve godine nikom ne smem da dam njihov opis. Ako bih progovorio, desilo bi mi se isto ili bi nastradao neko od moje porodice", naveo je Gudelj u opisu video-snimka.

Dodao je da se svega sjeća i da je, kad su ga pitali šta se dogodilo, sav potresen govorio "želim da sam mrtav"!

"Često sanjam te teške trenutke, ali se zahvaljujem Bogu, prvoj intervenciji u bolnici u Novoj Biloj i Zdravku Ramljaku, koji je nazvao doktore Baručija Merseta i Abdulaha Hasanagića u KSC Koševo, koji su pripremili operacionu salu. U putu sam već bio u komi. Hitnom i uspešnom operacijom, kao i višemesečnim lečenjem, ostao sam živ", napisao je Gudelj uz video.

Dodao je i da su mu volju za životom dala njegova deca, mnogi prijatelji, zaposleni u FIS, kao i osoblje bolnice na Koševu i mladi košarkaši, koji su mu svojim skandiranjem poslali neku vrstu "eha kako bi se probudio iz kome".

"Danas sam psihički i fizički jak kao nekada, radim svaki dan 10 sati. U ovoj državi najbolje je imati malu firmu, do petoro zaposlenih. Uskoro napuštam FIS, otvaram malu firmu sa troje zaposlenih", najavio je Gudelj. Sada priznaje za portal Radiosarajevo.ba da ranije nije imao snage da ode na mjesto gdje se sve dogodilo.

"Stojim iza svega što sam na snimku rekao. Ne bih mnogo više o tome zbog dece, da njih puno ne uznemiravam. Spomenuo sam na snimku i garantujem da bivša žena nije umešana u to i ne bih želeo da je osuđuju. Ja sam, hvala Bogu živ, radim, život ide dalje. Na to mesto su me zvali da dođem da razgovaramo oko posla. Jedan mi je stavio pištolj sa tri metka u usta i sve se desilo u 10 sekundi. Želim da ovo bude poruka, kako kriminalcima, tako i policiji, da za njima traga da se ovo ne bi dogodilo i drugim privrednicima u BiH", kaće on.

U MUP-u Srednjobosankog kantona kazali su da nije evidentirana prijava o navodima koji se spominju na snimku.

Kurir.rs/Radiosarajevo.ba

Foto: Printscreen Facebook/Pero Gudelj