BOSANSKI BIZNISMEN KRITIČNO: Gudelju metak ostao u glavi, lekari ne mogu da ga izvuku!
Foto: Printscreen BN

Drže ga u veštačkoj komi

BOSANSKI BIZNISMEN KRITIČNO: Gudelju metak ostao u glavi, lekari ne mogu da ga izvuku!

Bosna i Hercegovina -
Sanirana je rana, ali je metak ostao unutra. Čekamo i vidimo kakve će imati posledice nakon mogućeg izlaska iz veštačke kome kažu upućeni u njegovo zdravstveno stanje

Zdravstveno stanje Pere Gudelja (60), vlasnika trgovačkog lanca FIS iz Viteza, nešto je stabilnije, međutim on je i dalje na intenzivnom odeljenju Klinike za neurohirurgiju u Sarajevu i dalje je životno ugrožen, potvrđeno je "Novostima" u ovoj bolnici.

U toj zdravstvenoj ustanovi ističu da je Gudelj i dalje u teškom stanju i pod stalnim nadzorom lekara i da se još ne može reći da je van životne opasnosti. Iako u bolnici nisu mogli da komentarišu konkretnije informacije o Gudeljevom zdravstvenom stanju, pozivajući se na zaštitu podataka pacijenta, zagrebački "Večernji list" navodi da je Gudelj preživeo pokušaj samoubistva jer metak nije ušao duboko u glavu, budući da je pucao iskosa.

Doktori su izveli operativni zahvat na rani dubokoj sedam centimetara, a operacija je trajala skoro punih sedam sati. Ispaljeno zrno kalibra devet milimetara iz pištolja "duga devetka" još se nalazi u glavi Pere Gudelja. Vrlo je verovatna mogućnost da bi izvlačenje metka moglo prouzrokovati dodatna oštećenja i još više zakomplikovati stanje pa se od toga odustalo, navodi "Večernji list".

Sanirana je rana, ali je metak ostao unutra. Na nama je da čekamo i vidimo kakve će imati posledice nakon mogućeg izlaska iz veštačke kome. Ima naznaka buđenja, što je ohrabrujuće - kažu upućeni u njegovo zdravstveno stanje.

Gudelj je da podsetimo, pronađen 10. avgusta s povredama glave nanesenim vatrenim oružjem na lokalnom putu u naselju Krčevine, koji vodi prema farmi u njegovom vlasništvu. Na mestu gde je pronađen Gudelj zatečeno je i oproštajno pismo, u kom su kao razlog samoubistva navedeni porodični problemi.

Pratite KURIR i na VAJBERU

(Večernji list)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track