Foto: reuters

mundijal

NOVI SKANDAL U REŽIJI SUDIJA: Za male ne važi VAR! Argentinci se provukli uz pomoć skandalozne odluke arbitra Čakira!

Fudbaleri Argentine plasirali su se u osminu final Mundijala u Rusiji pobedom u poslednjoj utamkmici grupne faze nad ekipom Nigerije rezultatom 2:1.

Mundijal 2018
> 10:45h

Markus Roho je u 86. minutu doneo veoma bitnu pobedu Argenitini koja je sa ta tri boda obezbezdila drugo mesto u grupi i meč sa ekipom Francuske.

Ipak, ono što je privuklo najviše pažnje javnosti jeste nedosuđen penal za Nigeruju pri rezultatu 1:1.

Naime, kasnije heroj Argenitne Markos Roho, mogao je da bude tragičar. Lopta ga je prilikom jednog skoka pogodila u najpre u glavu, a zatim i u ruku. Svi reprezentativci Nigerije su skočili na sudiju Čakira, koji je tada zatražio pomoć VAR tehnologije.

Pošto u toj famoznoj sobi skoro 5 sudija nije moglo da se odluči, Čakir je morao sam da pogleda situaciju. Nigerijci su se već spremali da izvedu najstrožu kaznu, a onda je usledio šok.

Čakir je na iznenađenje mnogih pokazao samo da se igra nastavi, iako je svima bilo više nego očigledno da je to bio čist penal.

Lopta je bila ubačena sa strane, Roho je najpre zahvatio glavom, a onda je nerpirodnim položajem ruke promenio putanju lopte. Na velikom video bimu na stadionu su svi videli tu situaciju, ali samo glavni sudija Čakir izgleda nije.

Postaje očigledno da ni VAR tehnologija ne može da pomogne u spornim situacijama i da na ovom Mundijalu nisu aršini jednaki za sve.

Kurir sport

Foto: reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

ORLOVI MORAJU DA VERUJU U IZNENAĐENJA Dejan Rambo Petković otkrio koja je to prednost Srbije nad Brazilom! (KURUR TV)