Foto: AP

a šta sad mi imamo od toga...

SRBIJA JE POKRADENA I ZATO SE MENJAJU PRAVILA! VAR zbog Mitrovića dobija sasvim novu dimenziju!

Svetska fudbalska federacija (FIFA) uvodi novu kategoriju koju će gledati sudije u kontrolnoj sobi za VAR tehnologiju.

Mundijal 2018
> 10:12h

VAR tehnologija izazvala je veliku polemiku zbog situacija kad se primenjuje na Mundijalu. Odlučeno je da se ubuduće gledaju situacije kada je igrač povučen za dres, a da nije u posedu lopte.

Na ovaj novitet u primeni VAR-a najviše je uticala situacija kada su dva defanzivca Švajcarske vukla našeg Aleksandra Mitrovića za dres, a sudija Feliks Brih je ostao nem na proteste. Igrao se tada 66. minut, rezultat u duelu drugog kola grupe E bio je 1:1 i Nemcu nije palo na pamet da u pomoć pozove video tehnologiju. Nemački arbitar je tako oštetio Srbiju za čist penal kojim bi naša reprezentacija bila bliža da ostvari pozitivan rezultat protiv Švajcarske i plasira se u nokaut fazu takmičenja.

Ispostavilo se da je taj detalj bio možda i ključan za konačan ishod na ovom meču, pošto je u finišu duela Švajcarska slavila i ispostavilo se da nas je taj poraz eliminisao sa Svetskog prvenstva.

foto: Dado Đilas

Napomenimo i to, FIFA je odlučila da se video tehnologijom gledaju detalji i kada je igrač povučen za dres zbog detalja iz prvog kola izeđu Engleske i Tunisa, kada Hariju Kejnu nije sviran čist penal zbog povlačenja u šesnaestercu.

Kurir sport/Blic

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

EVO ZBOG ČEGA JE SRBIJA ONAKO LOŠE PROŠLA U RUSIJI! Napustio nas Goran Bunjevčević! (KURIR TV SPORT)