Foto: Tanjug Tanja Valič

moraće drugim putem

ŠOKANTNA ODLUKA: Zabranili deci da voze trotinete, bicikle i rolere kroz Porto Montenegro!

TIVAT - Brojni Tivćani i turisti sa malom decom iznenadili su se kada su ih pripadnici obezbeđenja elitnog naselja Porto Montenegro upozorili da je vožnja trotineta kroz kompleks zabranjena od 19 do 23 sata.

Crna Gora
> 22:18h

“Deca ne smeju da voze trotinete, kroz Porto od 19 do 23 sata“, rekao je jedan od radnika firme “Sekuritas“ koji je prethodno zabranio desetogodišnjoj devojčici da vozi trotinet.

Deca na rolerima, trotinetima i biciklima čest su prizor na obalnom šetalištu dugom oko kilometar koje spaja Seljanovo i Pine kroz Porto Montenegro, a koje je do sada bilo javna površina dostupana svim građanima i posetiocima. Neprijatno iznenađeni građani pitaju se šta je sledeće i da li će možda menadžment zabraniti i majkama sa decom u kolicima da se kreću po promenadi.

“Menadžment Porto Montenegra doneo je odluku o zabrani voženja električnih automobila za zaposlene naselja, kao i trotineta, bicikala i rolera za posetioce, samo na glavnoj promenadi... od hotela Regent do prodavnice Bonela, od 19 do 23 sata u julu i avgustu, isključivo zbog očuvanja bezbednosti dece i odraslih, a na osnovu velikog broja žalbi Tivćana i gostiju.

Kroz nautičko naselje na dnevnom nivou u sezoni prođe između 16.000 i 20.000 ljudi, zbog čega je donesena odluka o zabrani... Nema i neće biti nikakvih restrikcija za dečija ili invaldiska kolica”, saopšteno je iz kompanije “Adriatic Marinas”.

Zabranom su, međutim, svi biciklisti, vozači rolera i trotineta isključeni iz celog kompleksa, jer je glavna promenada jedina šetačko-drumska veza uz more i svako ko tako želi da se kreće od Seljanova do Pina mora da izađe iz Porto Montenegra i zaobiđe “zabranjeni pojas”. Postavljanjem rampi i blokada, Porto Montenegro već godinama zabranjuje pristup u veći deo marine, iako to Zakon o morskom dobru zabranjuje.

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto printscreen