Foto: B.R., Profimedia

NAJEZDA

MEŠTANI BLACA NE PAMTE OVAKAV UŽAS, OPASNI INSEKTI IH TERORIŠU USRED BELA DANA: Žena otišla da kupi hleb, pa završila u bolnici zbog ujeda stršljena!

Srbija

BLACE- Meštani Blaca tvrde da se svakodnevno u ovoj opštini dešavaju ubodi stršlјena, dodajući da ih ne pamte u tolikom broju.

Jaku alergijsku reakciju dobio je i jedan lekar Doma zdravlјa koji je zbog ozbilјnosti svog zdravstvenog stanja prebačen u prokupačku bolnicu, a pored polјoprivrednika na udaru stršlјena su i šetači u samom centru Blaca.

Rekord po broju uboda u jednom danu bila je nedelјa, kada se Hitnoj službi Doma zdravlјa Blace šest osoba javilo sa alergijskim reakcijama na ubod stršlјena.

"U poslednje dve nedelјe nema dana da neko lice ne zatraži pomoć zbog uboda stršlјena. Pored polјoprivrednika na udaru su i obični prolaznici, pa je tako jednu ženu ubo stršlјen dok je ujutro išla ka prodavnici da kupi hleb u centru Blaca", potvrđeno nam je u Domu zdravlјa.

Prema rečima nadležnih u ovoj zdravstvenoj ustanovi u pitanju su jake alergijske reakcije i polovina pacijenata je zbog ozbilјnosti prebačena u Opštu bolnicu „Dr Aleksa Savić“ u Prokuplјu.

Čak je i jedan lekar ove ustanove zbog uboda završio u Bolnici, a Blačani ne pamte ovako česte napade stršlјena.

(Kurir.rs/B.R./Foto: B.R., Profimedia)