Foto: Luka Šarac, Zorana Jevtić

ZLOČIN

STRAVIČNI DETALJI UBISTVA GOCINOG KUMA: Narušeno prijateljstvo i očev zelenaški dug mu došli glave! PEVAČICA: Volimo te zauvek!

Crna Hronika
> 11:04h

Motiv ubistva muzičara Marija Trtića (28) iz Đurđeva, venčanog kuma pevačice Goce Tržan i Raše Novakovića, a koga je prekjuče izrešetao prijatelj njegovog oca Mitar Vuković (66), najverovatnije je zelenaški dug, saznaje Kurir.

Meštani Đurđeva o njemu imaju samo reči hvale... Na Gocinoj i Rašinoj svadbifoto: Petar Đorđević, Luka Šarac

Trtić je, podsetimo, pronađen preksinoć mrtav pred porodičnom kućom Vukovića, koji je, nakon što je izrešetao sina svog dojučerašnjeg prijatelja, presudio i sebi.

Ubica... Mitar Vukovićfoto: Privatna Arhiva

Narušeno prijateljstvo

Kako Kurir saznaje, policija motive ove nezapamćene tragedije traži u nerešenim računima i zajedničkim poslovanjima ubice i Mariovog oca Nikole Trtića. Oni su se, navodno, još devedesetih zajedno bavili trgovinom naftom i naftnim derivatima.

- Prijateljstvo i zajednički biznis narušili su se kada je Vuković pod kamatu počeo da daje novac Mariovom ocu i da se bavi samo zelenašenjem. Sada se pominje dug od nekoliko stotina hiljada evra. Nesrećni Mario je najverovatnije kobnog dana otišao do Vukovića da mu preda dogovorenu ratu. Sumnja se da kod sebe nije imao sav dogovoreni novac, pa je zbog toga došlo do sukoba koji je okončan ubistvom i samoubistvom - kaže izvor Kurira, napominjući da je pored leševa pronađena veća svota novca.

Skrhana bolom... Goca Tržanfoto: Zorana Jevtić

Vest o stravičnom zločinu šokirala je Gocu Tržan i Rašu Novakovića. Pevačica je za Kurir juče vidno potresena i grcajući u suzama rekla da ih je monstruozni zločin šokirao.

- Očajni smo i pretužni. Strašna tragedija. Naš kum ni mrava ne bi zgazio. Nemamo reči. Bio je najpitomiji čovek na svetu - rekla je Goca za Kurir.

Pevačica je potom na društvene mreže juče postavila zajedničku fotografiju sa Trtićem, koju je pratila potresna poruka.

Često se viđali... Goca, Raša, Mario i njegova supruga Jadrankafoto: Printscreen Instagram

- Kako da se oprostim od nekoga koga ne mogu da pustim?! Kako da pronađem Boga i smisao u svemu?! Volimo te, kume. Zauvek. Zauvek smo porodica. Neutešni smo. Nedostaješ - napisala je Goca uz zajedničku fotografiju.

Ekipa Kurira posetila je juče selo Đurđevo i kuću porodice Trtić, u koju su ljudi neprekidno pristizali kako bi izjavili saučešće porodici.

- Nemojte, molim vas. Nemam snage da pričam. Shvatite me, u šoku sam - rekao je kratko za Kurir Mariov otac Nikola Trtić.

Kako saznajemo, sa nesrećnim čovekom nije mogla da razgovara ni žabaljska policija.

Mesto zločina u Đurđevu... Policija pronašla tela ispred kuće ubicefoto: Slađana Stojanović

Šok komšija

- Ko još ubija dete da bi se osvetio ocu. Zašto je monstrum ubio posle sebe, što nije bio hrabar da pogleda oca u oči, a ne kukavica odmah i sebe ubi. Šteta, ja bih mu presudila da je živ. Takvog mladića u našem selu nema. Ma mrava nije zgazio i ubi ga čovek koji nema ni poroda, ni porodicu, niti zna šta je dete - kaže S. J., meštanka Đurđeva.

Kako Kurir saznaje, Mariov otac Nikola drži restoran u Titelu, partner je u jednom lancu marketa u Vojvodini, ima pekaru-piceriju u Đurđevu, bio je suvlasnik lanca prodavnica. Majka Marija radi kao nastavnica u osnovnoj školi.

Podsetimo, kum Goce Tržan ubijen je u sredu uveče, sa sedam hitaca iz pištolja, a na njega je pucao Mitar Vuković (66) iz Novog Sada, koji je potom izvršio samoubistvo.

Prisno prijateljstvo… Trtiće venčali prošle godine

TRŽANKA I RAšA UZVRATILI KUMSTVO

Goca Tržan i Raša Novaković venčali su se 20. septembra 2015, a sam čim sklapanja braka i svadbena zabava organizovani su u vili Jelena pred 230 zvanica.

foto: Printscreen Instagram

- Moja kuma Jelena Filipović venčala me je i na prvoj svadbi. Ona je i dalje moj izbor, a moja greška ne znači i da je kuma greška. Ako se ne daj bože i treći put budem udavala, ona će mi ponovo kumovati, neka uvek bude mogućnosti za moja ludila, ali verujem da je ovaj put zauvek. Raša je za kuma odabrao svog dugogodišnjeg prijatelja Marija Trtića, kome ćemo uzvratiti kumstvo, kršimo sva pravila - kroz osmeh je tada ispričala Goca.

foto: Printscreen Instagram

Raša Novaković je zaista, kako je to Goca najavila nakon svog venčanja, u decembru prošle godine uzvratio kumstvo Trtiću, koji se oženio svojom dugogodišnjom partnerkom.

- Kada sam jednoj drugarici koja se bavi astrologijom otkrila za koji smo se datum odlučili, rekla mi je kako bolje ne bismo izabrali ni da smo se s njom posavetovali. I zaista, tog dana sve nam je bilo naklonjeno, a kiša koja je počela da sipi u popodnevnim časovima prestala je taman nekoliko trenutaka pred naš izlazak - rekla je Goca dan nakon venčanja.

foto: Kurir

(Kurir / Slađana Stojanović Foto: Luka Šarac, Zorana Jevtić)