icon-commentsicon-galleryicon-reacticon-totopicon_react
Foto: Printscreen/YouTube

Neophodan nastavak pregovaračkog procesa Beograda i Prištine

POTPREDSEDNIK SRPSKE LISTE SIMIĆ O BEZBEDNOSNOJ SITUACIJI NA KOSOVU: Srbi najviše poverenja imaju u Kfor, ali se pokazalo da on ne može da ih zaštiti

Objavljeno: 12.08.2018. 09:40h

 

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić izjavio je danas da se bezbednosna situacija na KiM ne može predvideti, kao i da Srbi najviše poverenja imaju u Kfor, ali da se "iks puta" pokazalo da ni oni nemaju dovoljno kapaciteta da zaštite Srbe.


 

foto: Printscreen

 

"To se videlo 26. marta kada su prebijali predstavnike Srpske liste i direktora Đurića, a oni su samo nemo posmatrali. Što se tiče mira i bezbednosti zato nam je potrebno da se dijalog nastavi i postigne dogovor. Sukobi su nastajali jer nije bilo dijaloga", rekao je Simić.

 

Povodom ideje o razgraničenju i šta bi plan trebalo da sadrži, Simić je poručio Srbima na KiM da je poruka državnog vrha da će Srbi na Kim ukoliko dođe do dogovora imati vise nego danas i da se neće dozvoliti da se nasiljem rešavaju politički problemi, odnosno da se neće dozvoliti nova "Oluja".

 

 

"Za ovih šest godina napravljen je ogroman napredak, zahvaljujući pre svega predsedniku Aleksandru Vučiću i našem pregovaračkom timu, da uopšte dođemo u poziciju da razgovaramo o legitimnim interesima Srba na KiM", rekao je Simić.

 

foto: Zoran Šaponjić

 

Prema njegovim rečima, ukoliko se dogodi da Srbi koji žive na KiM imaju više nego danas to će biti ogroman napredak.

 

(Kurir.rs/Tanjug/RTS/Foto: Printscreen/YouTube)

 

 

NOVO! Od sada možete da komentarišete i na Kurir Viberu!
Pridružite nam se, podelite svoje mišljenje!