POTPREDSEDNIK SRPSKE LISTE SIMIĆ O OBAVEZAMA PO BRISELSKOM SPORAZUMU: Ne verujemo da će Priština formirati ZSO
Foto: Printscreen/YouTube

Dan pred isticanje roka za izradu nacrta statuta

POTPREDSEDNIK SRPSKE LISTE SIMIĆ O OBAVEZAMA PO BRISELSKOM SPORAZUMU: Ne verujemo da će Priština formirati ZSO

Politika -

Srpska lista sumnja da će Priština napraviti bilo kakav korak u pravcu formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) i ispunjenja obaveza, koje je preuzela potpisivanjem Briselskog sporazuma, izjavio je danas potpredsednik Srpske liste Igor Simić.

foto: Printscreen

Dan pred isticanje roka za izradu nacrta statuta o ZSO, Simić je rekao da ima informacije od Upravljačkog tima da su naporno radili na izradi statuta i da je njegovo pisanje pri kraju.

"Oni su svoj posao obavili onako kako smo mi u Srpskoj isti i očekivali - kvalitetno i odgovorno. Ono što nam predstoji je da se taj nacrt statuta predstavi pregovaračkim timovima Beograda i Prištine u Briselu", rekao je Simić i dodao da će se potom taj statut razmatrati i usaglašavati stavovi.

Simić je međutim naglasio da iz Prištine poručuju da neće formirati ZSO, te da su zbog toga i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i svi u Srpskoj listi bili skeptični još pre četiri meseca.

"Ali pre četiri meseca nismo hteli da damo argument Prištini i međunardonoj zajednici da su Srbi nestrpljivi i da ne žele da poštuju neke rokove. Srbi su pokazali da su odgovorni, sačekali smo tih četiri meseca, ali kao što je predsednik Vučić rekao, mi sumnjamo da će Priština napraviti bilo kakav korak u pravcu formiranja ZSO i ispunjenja obaveza koje su preuzeli potpisivanjem Briselskog sporazuma", naglasio je Simić.

(Kurir.rs/Tanjug/RTS/Foto: Printscreen/YouTube)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track