Najnovije vesti

ALBANCI OPET PROVOCIRAJU Haradinaj: 4. avgust nije krajnji rok za statut ZSO već za prve rezultate upravljačkog tima
Foto: Reuters

Opet odlažu sprovođenje briselskog sporazuma

ALBANCI OPET PROVOCIRAJU Haradinaj: 4. avgust nije krajnji rok za statut ZSO već za prve rezultate upravljačkog tima

Politika

Nakon što bude predstavljen javnosti, vlada i svi ostali će dati svoje primedbe i sugestije, jer na kraju moramo biti sigurni da je sve u skladu sa zakonima, rekao je Haradinaj

PRIŠTINA  - Četvrti avgust nije krajnji rok za izradu nacrta statuta Zajednice srpskih opština (ZSO) već će tada biti predstavljeni prvi rezultati upravljačkog tima izjavio je na konferenciji za novinare posle sednice tzv. vlade, takozvani kosovski premijer Ramuš Haradinaj.

"Nakon što bude predstavljen javnosti, vlada i svi ostali će dati svoje primedbe i sugestije, jer na kraju moramo biti sigurni da je sve u skladu sa zakonima i Ustavom Kosova, kako je i dogovoreno", napomenuo je tzv. premijer Kosova.

Podestimo, EU je 5. aprila ove godine, nakon što je zvanična Priština ponovo aktivirala upravljački tim, Kosovu dala rok od 4 meseca da izradi Nacrt statuta Zajednice srpskih opština.

Tada je iz Brisela saopšteno da je za Kosovo "vrhunski prioritet" i da mora raditi u skladu sa "zaključenim dogovorom" o uspostavljanju Zajednice srpskih opština.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...