Foto: Slađana Stojanović

Posle pisanja Kurira Klinički centar Vojvodine obratio se penzioneru

BOLNICA UPUTILA IZVINJENJE "POKOJNIKU" ĐOKI: Objasnili kako je došlo do zabune i kako su živog Đorđa proglasili mrtvim

Društvo
> 09:13h

Povodom jučerašnjeg teksta u Kuriru, gde smo objavili apsurdnu priču o penzioneru koga je Klinički centar Vojvodine proglasio mrtvim, ova ustanova uputila je javno izvinjenje gospodinu Đorđu Miloševiću iz Novog Sada zbog nelagodnosti koje je pretrpeo u ovom periodu.

U saopštenju se navodi da su početkom avgusta ove godine državni organi nadležni za utvrđivanje ličnih stanja građana obavestili Klinički centar Vojvodine o načinjenom propustu iz januara 2018. čija je posledica ta da je Đorđe Milošević iz Novog Sada proglašen umrlim, iako je naknadno pred tim organom utvrđeno da je on živ.

- Naime, u januaru 2018. u Kliničkom centru Vojvodine hospitalizovan je pacijent istog pola, imena i prezimena kao lice iz članka, a bez dokumenata na osnovu kojih bi se mogao utvrditi njegov identitet. KC Vojvodine je od nadležnih organa zatražio dostavu ličnih podataka za navedenog pacijenta i dobio podatak da je u pitanju Đ. M. iz Novog Sada, sa ostalim identifikacionim podacima o tom licu (JMBG i adresa stanovanja tog lica). Dobijene podatke Klinički centar je smatrao za tačne i uneo ih u medicinsku dokumentaciju pacijenta. Po dobijanju informacija da ti podaci ipak nisu tačni, počev od 9. 8. 2018. godine, KCV je preduzeo sve mere za ispitivanje odgovornosti zaposlenih Kliničkog centra u ovom predmetu i sproveo unutrašnji stručni nadzor. Napominjemo da je Klinički centar po hitnom postupku sproveo i sve mere da se kod nadležnih organa ispravi status ličnog stanja Đ. M. iz Novog Sada kako ne bi snosio dalje posledice ove administrativne greške - zaključuje se u saopštenju.

Da podsetimo, kako je Kurir pisao, Đorđe Milošević (79) iz Novog Sada proglašen je mrtvim 19. januara ove godine, a da je "mrtav", saznao je sasvim slučajno pre nepunih mesec dana, kada nije uspeo da registruje automobil, a poštaru je bilo zabranjeno da mu isplaćuje penziju.

Deda Đorđe: Ne treba da me zovu, idem kod psihijatra

foto: Sladjana Stojanović

Đorđe Milošević kaže da njemu ne treba njihovo izvinjenje i da je njemu zakazano za danas-sutra da ide kod psihijatra jer se oseća jako loše.

- Oni su mene zvali čim se vaš tekst pojavio na trafikama. Nisam bio kod kuće, rođaka se javila. Rekli su da ja treba da dođem do Kliničkog centra Vojvodine da se oni meni lično izvine. Naravno da neću ići, ne treba meni njihovo izvinjenje - rekao je za naš list Milošević.

(Kurir/Slađana Stojanović)