Foto: Privatna arhiva

STALA U ODBRANU MLADE BEOGRAĐANKE

KATARINA SOTIROVIĆ O NEPRAVEDNO ZATVORENOJ BEOGRAĐANKI: Sara je retko divna mlada osoba, puna empatije i osećaja za druge!

Društvo
> 23:28h

Pevačica Katarina Sotirović šokirala se kada je saznala da je Beograđanka Sara Vidak (20) uhapšena u Crnoj Gori zbog navodnog napada na sudiju Prekršajnog suda u Kotoru i pritvorena u zloglasnom zatvoru u Spužu. Katarina opisuje Saru kao veoma fino dete, koje ima jednu misiju u životu - da pomaže drugima.

- Mnogo mi je žao, užasno je ovo što joj se događa. Bila šokirana kada sam kupila Kurir i videla Saru na naslovnoj strani. Dvadeset puta sam čitala isti tekst jer ne mogu da poverujem da je reč o Sari. Ona nije zaslužila da je strpaju u zatvor i da se tako ponašaju prema njoj - kaže Katarina Sotirović za Kurir.

foto: Printscreen Instagram

Katarina je mladu devojku, studentkinju dva fakulteta koja govori tri strana jezika, upoznala kada je Sara sa prijateljima pokrenula veliku humanitarnu akciju. Oni su prikupljali haljine za maturantkinje koje nisu bile u mogućnosti da ih same kupe, a ovoj lepoj akciji, tada se priključila i pevačica.

- Našla sam se sa Sarom u blizini njenog stana. Ona je preuzela moje haljine, sandale, nakit, parfeme i šminuku i podelila devojkama. Nekoliko puta smo se čule posle toga, slala mi je i slike maturantkinja koje je obradovala. Mnogo smo razgovarale, pričala mi je i da je majka, koja je takođe humanitarac, vaspitala da uvek pomaže drugim ljudima i da pokuša da nađe način da da onima koji nemaju. Rekla mi je da je upravo to njena misija u životu - da pomaže ljudima - objašnjava Katarina za Kurir.

Ona kaže da kao neko ko je imao prilike da upozna ovu mladu devojku, ne veruje da je Sara mogla da pomisli, a kamo li uradi bilo šta loše.

Podsetimo, njoj je tužilaštvo na teret stavilo da je u sudu napala, zavrnula ruku i tako nanela lake telesne povrede sudiji Jeleni Stanišić, zbog čega joj preti kazna do pet godina zatvora.

- Kada sam upoznala Saru zapanjila sam se da u današnje vreme uopšte postoji takva devojka. Mislim da smo svi svesni kakvi su mladi danas. Prava je retkost da upoznate nekoga kao što je Sara, puna empatije i osećaja za druge i njihove brige. Ona je vema fina i raste u osobu koja nije bahata i nevaspitana - kaže poznata pevačica.

foto: Privatna Arhiva, Printscreen Google Street View

Ona dodaje i da je sigurna da Sara nije kriva za incident zbog kog se našla na udaru sudije, a onda i kompletnog crnogorskog pravosuđa.

- Mislim da ona nije mogla da uradi takvu stvar i nadam se da ćemo saznati šta se tačno dogodilo čim Sara izađe na slobodu i ispriča istinu - kaže za kraj Katarina Sotirović.

Inače, pevačica je i na svom Instagram profilu podelila objavu posvećenu upravo Sari Vidak.

- Nisam mogla da okrenem glavu i prođem dalje, jer poznajem to dete, moja je potreba bila da kažem ljudima koji me prate da je ona retko divna mlada osoba, kojoj pružam podršku i želim joj da što pre dođe kući - kaže Katarina Sotirović.

ČETIRI PITANJA ZA MINISTRA PRAVDE CRNE GORE ZORANA PAŽINA

foto: EPA

(Kurir)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: