OMBUDSMAN POSETIO SARU VIDAK U SPUŽU, SRPKINJA PORUČILA: Sve je veliki nesporazum, ja sam NEDUŽNA, želim što pre da izađem!
Foto: Printscreen YT, Printscreen FB

smatra da je pritvaranje neosnovano!

OMBUDSMAN POSETIO SARU VIDAK U SPUŽU, SRPKINJA PORUČILA: Sve je veliki nesporazum, ja sam NEDUŽNA, želim što pre da izađem!

Crna Hronika -

Predstavnici institucije ombudsmana posetili su danas srpsku državljanku Saru Vidak koja se nalazi u pritvoru u Spužu i konstatovali da se njena prava u pritvoru poštuju.

Kako se navodi u saopštenju ombudsmana, Vidak je rekla da smatra da slučaj nije etnički motivisan ali da se smatra nedužnom, dodajući da čitavu situaciju smatra za veliki nesporazum i da nikada nije imala problema sa pravosudnim organima, prenosi RTCG.

Kako se navodi, razgovor je obavljen u prostorijama Istražnog zatvora u Spužu, a poseta je izvršena po zamolnici Zaštitnika građana Srbije, Zorana Pašalića.

foto: Privatna Arhiva

Tom prilikom Vidak je predstavnicima Institucije ombudsmana rekla da smatra neosnovanim pritvaranje, da je nedužna kao i da želi što pre da izađe iz pritvora.

Ranije danas objavljeno je da je suđenje Sari Vidak (20), studentkinji iz Beograda, državljanki Srbije i Kanade, zakazano za 31. avgust u Kotoru, a do tada ona će ostati u pritvorskoj jedinici zatvora u Spužu.

Sara Vidak je optužena da je napala sudiju Prekršajnog suda u Kotoru Jelenu Stanišić dok je obavljala službenu dužnost, a navodno zbog izrečene kazne od 90 evra za saobraćajni prekršaj Sarinom vereniku.

ČEKA JE MONTIRAN PROCES

Saru Vidak u Crnoj Gori čeka montiran proces jer su ministar pravde Crne Gore Zoran Pažin i Sudski savet i predsednica Vrhovnog suda Crne Gore javno kršili pretpostavku nevinosti i vršili pritisak na sud da je pritvore i osude.

- Svesni su kakvu su grešku napravili ministar pravde i ostale državne institucije. Na pravdi boga su nevinu devojku poslali u zatvor, pa je logično očekivati da Sari predstoji montiran sudski proces, u kome ona mora da bude osuđena! Sara će biti osuđena samo da bi se institucije pokrile i skinule odgovornost - tvrdi naš izvor iz Crne Gore.

Izjava crnogorskog ministra pravde, kojom je direktno prekršio pretpostavku nevinosti osumnjičene Sare Vidak, može se posmatrati i kao očigledan pritisak na sud i tužilaštvo. Svaki govor kojim se krši pretpostavka nevinosti, koja je zagarantovana Ustavom krše se i ljudska prava svakog okrivljenog, u ovom slučaju osumnjičene Beograđanke.

ČETIRI PITANJA ZA MINISTRA PRAVDE CRNE GORE ZORANA PAŽINA

foto: EPA

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track