icon-commentsicon-galleryicon-reacticon-totopicon_react
Foto: Printscreen Vijesti.me

alarmantno

CRNA GORA ŠALJE VOJSKU NA GRANICU S ALBANIJOM: U zemlju nelegalno ušlo 2.850 migranata!

PODGORICA -  Vojska Crne Gore već sedam dana zajedno sa policijom čuva granicu sa Albanijom u zoni graničnog prelaza Božaj, a cilj pojačane kontrole te zone je sprečavanje ilegalnih prelazaka crnogorske granice sa Albanijom, nakon ulaska oko 2.850 migranata od počeka godine.

Objavljeno: 25.08.2018. 18:47h

 

Navodi se da su se crnogorski vojnici nakon 15 godina vratili na granicu i da ovog puta služe kao pomoć kolegama iz policije, a mešovite patrole danonoćno čuvaju granicu sa Albanijom kako bi sprečili ilegalni ulazak migranata u Crnu Goru


.

"Mi smo od početka godine pojačali mere, ali smo procenili da je veoma značajno da nam se u to pojačanje uključi vojska", saopštio je načelnik Odseka za nadzor granice Crne Gore Vojislav Dragović.

 

On je kazao da su na dnevnom nivou imali nezakonite ulaske između 20 i 30 migranata, a sada je petnaestak migranata na dnevnom nivou. RTCG navodi da se, kada se broj ljudi koji traže azil u Crnoj Gori uporedi sa prošlom godinom, primećuje veći pritisak na granice.

 

Dragović je naveo da je u 2017. bilo 840, a da u ovom periodu do kraja avgusta ima oko 2.850 migranata koji su nezakonito prešli granicu. RTCG dodaje da podaci pokazuju da se više od 2.000 njih ipak vratilo nazad u Albaniju kada su primetili graničnu patrolu.

 

Kurir.rs/Tanjug

Foto printscreen Vijesti.me

 

NOVO! Od sada možete da komentarišete i na Kurir Viberu!
Pridružite nam se, podelite svoje mišljenje!