Foto: Kurir TV

vatrogasci pokušavaju da ugase vatru

CRNI DIM NAD NOVIM SADOM: Gori gradska deponija, smrad se širi gradom! (KURIR TV)

Srbija
> 22:51h

Veliki požar na gradskoj deponiji u Novom Sadu buknuo je oko 17 časova! Deo auto-puta Beograd - Novi Sad je prekriven dimom, a u celom gradu oseća se neprijatan miris!

foto: Slađana Stojanović

Dim se vidi iz većeg dela grada. Iz JKP Čistoće kažu da se ulažu napori da se vatra što pre ugasi.

Takođe, prošle godine na deponiji je izbio požar većih razmera, a tada ga je gasio veliki broj vatrogasaca iz Novog Sada i okoline.

JKP Čistoća: Požar na deponiji u Novom Sadu možda podmetnut

Požar koji je danas u popodnevnim časovima izbio na Gradskoj deponiji na Klisi kod Novog Sada je pod kontrolom, sumnja se da je požar podmetnut, a u požaru nema povredjenih, saopštilo je Javno komunalno preduzeće "Čistoća" iz Novog Sada.Oni su naveli da to sumnjaju da je požar podmetnut isto kao i prošle godine, "jer se desio na lokaciji deponije koja se ne koristi", i dodali da će njegov uzrok utvrditi policija.

"U požaru nema povredjenih i zbog ovog dogadjaja nema nikakve opasnosti po gradjane Novog Sada i njihovu imovinu. U pojedinim delovima grada oseća se jak neprijatan miris", navodi se u saopštenju.

Radnicima JKP "Čistoća" i Vatrogasnoj brigadi koji sa svim raspoloživim sredstvima gase požar priključili su se i radnici drugih javno-komunalnih preduzeća i preduzeća "Transnafta" koji sa kamionima posipaju zemlja na delove deponije zahvaćenim vatrom.

foto: Kurir TV
foto: Slađana Stojanović

(Kurir.rs/Beta)