icon-commentsicon-galleryicon-reacticon-totopicon_react
Foto: Printscreen Vijesti.me/Boris Pejović

sve u porodici

MILOV SIN SE ZADUŽIO KOD STRICA: Blažo Đukanović uzeo jedan kredit kako bi mogao da vrati stari! Podigao 277.000 evra za ekološke projekte!

Podgorička firma BB Solar Blaža Đukanovića, sina predsednika države Mila Đukanovića, vratila je pre roka kredit od 149 hiljada evra koji je u martu uzela od Prve banke.

Objavljeno: 29.08.2018. 11:15h

 

Iako je 2. septembra bio krajnji rok da kompanija mladog Đukanovića vrati kredit koji je uzela od banke koju kontroliše njegov stric Aco Đukanović, hipoteka sa poslovnog prostora od 186 kvadrata u zgradi Krolinga na Kruševcu izbrisana je iz katastarske evidencije Uprave za nekretnine pre desetak dana.BB Solar je kredit od 149.000 evra, kako se navodi u katastarskoj evidenciji, uzeo je 8. marta sa obavezom da ga vrati do 2. septembra. Odmah nakon ovog zaduženja, usledilo je novo, pa je Đukanovićeva firma uzela krajem marta novi kredit od 277.500 evra.

Rok da vrati kredit od 277 hiljada evra ističe za pet godina, a do tada će svih pet poslovnih prostora koje Đukanovićeva firma poseduje u ovoj zgradi u kojoj stan ima i njegova tetka Ana Đukanović biti pod hipotekom.

 

Predstavnici BB solara u protekle dve godine u više navrata uzimali su manje kreditne linije od po 30 i 90 hiljada kod Prve banke i uvek su poslovne prostore zalagali kao garanciju.

 

BB solar, kako se navodi na njihovom sajtu, osnovan je u Podgorici sa ciljem povećanja energetske efikasnosti i očuvanja kvaliteta životne sredine prelaskom na obnovljive, nezagađujuće izvore energije. Bavi se svim alternativnim izvorima energije sa posebnim akcentom na solarni sistem. BB solar je proteklih godina realizovao brojne projekte zamene rasvete u crnogorskim gradovima.

 

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto: Vijesti.me

 

 

NOVO! Od sada možete da komentarišete i na Kurir Viberu!
Pridružite nam se, podelite svoje mišljenje!