Foto: Profimedia

AKO IZDRŽITE PROMENIĆETE ŽIVOT

NEDELJU DANA NE JEDITE ŠEĆER, NI BELI NI ŽUTI: Ove 3 stvari će se POTPUNO PROMENITI u vašem organizmu

Život

Malo šećera ne škodi i čak je i potrebno da povremeno pojedete čokoladicu ili parče torte, ali bi trebalo da obratite pažnju na skrivene šećere jer se oni nalaze i tamo gde ih najmanje očekujete.

Čak i ako se odreknete šećera kao takvog, on će na mnogo načina biti prisutan u vašoj ishrani.

Odrasle osobe koriste skoro dva puta više šećera nego što je preporučeno. Izbegavanje dodatog šećera može biti teško, pogotovo s obzirom na to što se često krije i u namirnicama koje se smatraju zdravim. Na primer, da li ste znali da većina jogurta sa niskim sadržajem masti sadrži šećer, zatim ga ima u musliju, kečapu, sosovima za špagete, pa i u izrazito slanim gotovim supama?.

Šta se dešava sa telom ako se odreknete šećera na samo nedelju dana?

1. Srce će vam biti zahvalno

Prema studijama "Harvard Health", ishrana koja sadrži previše dodatog šećera može biti kriva zbog smrtnih ishoda raznih srčanih oboljenja. Dobra vest je da kada prestanete da jedete dodatni šećer, preduzimate prvi korak ka obnavljanju svog tela. Vaše srce će biti mnogo zdravije kada prestanete da jedete dodatne šećere.

foto: Profimedia

2. Izgled vaše kože će se poboljšati

Unos previše šećera može izazvati glikaciju, štetan proces koji može dovesti do smanjene proizvodnje kolagena. Kada eliminišete šećer, telo ima suprotan odgovor, počinje da stvara više kolagena, proteina koji pomaže u održavanju glatke i zategnute kože.

4. Nivo energije će se povećati

Šećer vam može pružiti kratke eksplozije hiperaktivnosti, ali retko može da održi nivo energije visokim. Da biste bolje održavali energiju tokom celog dana, najbolje je da smanjite dodatni šećer. Kada ovo uradite, eliminišete potencijal za nagle padove energije, koji dolaze nakon naglog porasta šećera u krvi. To vam može dati više održive energije tokom vašeg dana.

foto: Shutterstock

Kurir.rs/tiphero.com/Foto Profimedia