Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik obišao južni krak Koridora 10

VUČIĆ IZ GRDELICE O KOSOVU: Oni vam ne bi rekli Kosovo je Srbija ni za živu glavu! Oni ne žele da Srbija išta dobije

Politika
> 16:04h

BEOGRAD - Predsednik Aleksandar Vučić Vučić je odgovarajući na pitanja novinara o Kosovu rekao da nema razlike između Ramuša Haradinaja i Momčila i Rade Trajković koji ne žele da Srbija išta dobije, već govore da je Kosovo celovito i nezavisno.

foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Oni vam ne bi rekli Kosovo je Srbija ni za živu glavu! A sa druge strane baš me briga šta oni pričaju - kazao je Vučić i dodao da su danas izbori u Majdanpeku i da su "naši protivnici tamo ubedljivi favoriti".

foto: Printscreen Pink Tv

O izborima u Majdanpeku

- Naši politički protivnici tamo očekuju pobedu, a ja da će biti neizvesno - rekao je Vučić i objasnio to time da je lako neodgovornima poput tajkuna Dragana Đilasa da obećavaju sve i svašta.

Primetio je, ironično, da su njegovi politički protivnici i danas na izborima u Majdanpeku favoriti, a da se SNS bori da tamo odnese pobedu za dobrobit građana. Naveo je da je u Majdanpeku izašlo do 14. časova 35 dosto građana, da će biti do kraja izbora i iznad 50, 55 odsto izlaznost.

"Most na Adi kao model za pljačku"

Vučić je izjavio danas da je most na Adi, u Beogradu, model za pljačku. On je, odgovarajući na pitanje novinara o komentaru Dragana Đilasa da je Žeželjev most skuplji nego onaj na Adi, naveo da je Đilas, za koga je rekao da je jedan od tri najveća tajkuna u Srbiji, priznao da je na krađu potrošio 300 miliona evra onda kada je rekao da je most preko Ade koštao 161 milion evra, preneo je Tanjug. Kako je Vučić naveo, most na Adi je koštao 460 miliona evra, a povodom reči bivšeg gradonačelnika Beograda da je 300 miliona otišlo na saobraćajnice, upitao - koje to pristupne saobraćajnice koštaju 300 miliona evra? Kako je rekao, to je bio model za pljačku.

Lako je, kaže, neozbiljnim i neodgovornim ljudima da kažu i obećaju šta hoće,

pošto znaju da ih narod neće ništa ni pitati, jer zna od koga može da očekuje rezultate.

foto: Tanjug/Sava Radovanović

O penzijama

Onima koji su pre smanjenja imali penzije oko 85.000 dinara, penzija će sada posle povećanja na jesen biti oko 92.000 dinara - rekao je Vučić odgovarajući na pitanja u Grdelici.

Naime, Vučić je izjavio danas da će penzionerima s visokim penzijama, koji su imali penziju oko 70.000 dinara, sada imati penziju oko 93.000 dinara. On je rekao da će ta penzija biti 8.000 ili 9.000 viša od one koju su imali 2014, a oko 20.000 dinara više od one koju su imali posle smanjenja 2014. godine. Vučić je rekao da to znači da će oni na godišnjem nivou imati oko 100.000 dinara više novca od penzija.

Vučić je obraćanje u Grdelici završio rečima: ’Ajd zdravo, odoh da se vidim sa Zaevom!"

(Kurir.rs/Foto: Tanjug/Sava Radovanović)