Foto: Printscreen Facebook

TATIN SIN NEĆE U ZATVOR

SIN HRVATSKOG GENERALA DILOVAO DROGU, PA SE VADIO NA SRBINA: Robiju mu zamenili sa 730 sati drušvenokorisnog rada i NOVČANOM KAZNOM!

ZAGREB - David Kruljac (26), sin generala Mladena Kruljca, osuđen je na godinu dana zatvora zbog posedovanja droge. Međutim, kazna zatvora zamenjena mu je sa društvenokorisnim radom i novčanom kaznom.

Hrvatska
> 08:43h

Sina Mladena Kruljca, bivšeg komandanta Hrvatske kopnene vojske i penzionisanog generala, zagrebačka policija uhapsila je u avgustu prošle godine. Kod njega u stanu pronađeno je 4,5 kilograma marihuane, 28 grama kokaina, 10.500 kuna i 117.000 evra. Policija je u stanu pronašla i digitalnu vagu i uređaj za presovanje.

Generalov sin se pred sudom branio da je drogu i novac čuvao za izvesnog Toma Forda, državljanina Srbije koji mu je, kako tvrdi Kruljac, u zamenu za čuvanje obećao novčanu nagradu.

Kruljac je pravosnažno osuđen 13. jula ove godine na kaznu od godinu dana zatvora koja je sporazumno zamenjena za društvenokorisni rad. Indeks saznaje da će mladić morati da odradi 730 sati, a određena mu je i novčana kazna od 200.000 kuna (oko 27.000 evra).

Indeks je uoči presude objavio fotografiju generala Mladena Kruljca, Davidovog oca, na piću sa ministrom unutarašnjih poslova Davorom Božinovićem u jednom kafiću. Iz Ministarstva su tada saopštili da se radi o slučajnom susretu koji se dogodio na javnom mestu.

Inače u martu prošle godine i Mladen Kruljac je nepravosnažno osuđen zbog afere Sibinj na kaznu od godinu dana zatvora koja mu je zamenjena za društvenokorisni rad. Osuđen je zbog sumnje na zlouporabu položaja i ovlašćenjai, primanja mita ti podsticanja na korupciju.

Kurir.rs/Index.hr

Foto Facebook