Foto: Printscreen Youtube

uhapšen pri pokušaju bega

BRITANAC ISKASAPIO ZEMLJAKE NA POZNATOJ HRVATSKOJ PLAŽI: Podignuta optužnica protiv Daglasa Kejna (25) za ubistvo i pokušaj ubistva! (VIDEO)

Zadarsko tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Britanca Daglasa Kejna (25) koji je krajem juna uhapšen zbog ubistva i pokušaja ubistva zemljaka ispred noćnog kluba na Zrću.

Hrvatska

Tužilaštvo Kejna tereti da je 27. juna oko 5:30 sati, na Zrću ubio Britanca Uga Vilsona (26), a teško ranio Majlsa Lorensa (26) dok je lakše povredio još jednog sunarodnika.

Kejn je napao muškarce nožem ispred kluba "Kalipso", iz koga su ih izbacili, smrtno ranivši nožem Vilsona, a pet puta je ubo u leđa Lorensa koji je pokušao da odbrani druga.

Vilsonu je presekao venu i aortu, posle čega je preminuo u Domu zdravlja u Novalji , a teško povređeni Lorens je preživeo samo zahvaljujući brzoj intervenciji lekara..

Kejn je u istražnom zatvoru od 29. juna, a uhapšen je dan ranije na splitskom aerodromu pri pokušaju bekstva. Neposredno posle ubistva njega su snimile nadzorne kamere dok je bežao sa Paga. Bio je polugo, nosio je bermude i imao dugu crnu kosu, koju je ošišao i obrijao glavu pokušavajući da sakrije identitet.

Nekako je došao do Splita i zaputio se na aerodrom. Na unos njegovog imena, računari su odmah pokrenuli uzbunu, a policija ga je odmah uhapsila. Branio se ćutanjem, a angažovao je zagrebačke advokate.

Kurir.rs/Index.hr

Foto printscreen YT