EVO KO JE BRITANAC UBIJEN NA LETOVANJU U HRVATSKOJ: Ugo Vilson (26) bio je član ozloglašene bande koja je harala Londonom!
Foto: Printscren Facebook

ubio ga zemljak

EVO KO JE BRITANAC UBIJEN NA LETOVANJU U HRVATSKOJ: Ugo Vilson (26) bio je član ozloglašene bande koja je harala Londonom!

Planeta -

Engleski mediji su i pre zvanično objavljenog identiteta ubijenog Britanca u Hrvatskoj u obračunu na Zrću, spekulisali da je to Ugo Vilson (26), poznat pod nadimkom Krejz.

O Vilsonu se pisalo u tamošnjim novinama i portalima tokom 2013. godine.

Tada je kao 21-godišnjak bio deo dobro organizovane bande koja je upadala u lanac trgovina "Karfon Verhaus" u Londonu i njegovoj okolini, pljačkajući iz njih sve što im je došlo pod ruku. Čistili su radne kao tajfun, i sejačli strah.

Najdraži su im bili mobilni, laptopovi, tableti, a nisu štedeli ni najmlađe mušterije koje bi se sa roditeljima zatekli u radnjama. Policiji u Londonu trebalo je skoro pola godine da ih razbije. Pre toga banda je od sredine 2012. do početka 2013. godine "odradila" ukupno 42 radnje. Ukupna šteta, što u ukradenim uređajima, što u porazbijanom inventaru i narušenom imidžu lanca, procenjuje se na 500.000 funti.

Najmlađi pljačkaš imao je samo 14 godina, a na kraju su pljačkaši osuđeni na ukupno 11 godina zatvora.

Ugo Vilson dobio je 27 meseci iza rešetaka, što je bila druga kazna po težini. Jedino je gore prošao Džorej Šepard sa četiri godine zatvora.

Policija u Londonu je posle hapšenja objavila 2013. godine fotografije nekih istaknutijih članova bande, među kojima je i Vilson. Jedina je razlika što tada nije nosio bradu. Ubrzo posle njegovog ubistva, na Fejsbuku su se pojavila prva sećanja (RIP) na Uga Vilsona.

"Ne mogu da verujem vestima. Počivao u miru naš Krejzi koji je nesretno umro na hajdaut festivalu. Sve što ti je trebalo bio je jedan veliki odmor. I to se dogodilo. Odmaraj u savršenom miru u slatkim snovima. Svima ćeš nedostajati", napisao je na Fejsbuku jedan od njegovih prijatelja.

Kurir.rs/Slobodna Dalmacija

Foto printscreen Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track