Foto: Starsport©

POČINJE

GROBARI JUG OBJAVILI RAT UPRAVI PARTIZANA: Vazura i Iliev su glavni krivci za urušavanje šampionskog tima! Puna podrška Bati i Petriću! (FOTO)

Navijači Partizana sa južne tribine javno su se izasnili kako žele promene u samom vrhu kluba nezadovoljni rezultatima i igrom ekipe u minulom periodu.

Fudbal
> 17:18h

Delovalo je da će smena trenera Đukića i pojedini transferi poboljšati odnose unutar kluba, ali očigledno da to nije pomoglo.

Eliminacija crno-belih iz Evrope će očigledno sadašnju upravu koštati pozicije.

Nakon što su terali upravu skandiranjima na prethodnim mečevima, a onda i transparentom na poslednjem prvenstvenom meču protiv Bačke im poručili da smatraju da ne rade dobro i u korist kluba, sada su izdali i saopštenje koje vam prenosimo u celosti.

- Navijači Partizana,

U jednom od najtežih trenutaka u kojima se našao naš klub u poslednjoj deceniji, kada se na Partizan obrušio veliki teret orkestriranih vansporstkih napada od strane naših rivala i pojedinaca i organa iz matične fudbalske organizacije, decenijske medijske naklonjenosti našim protivnicima i, blago rečeno, nepoštene sudijske organizacije, na čelu našeg fudbalskog kluba nalaze se ljudi potpuno nedorasli da vode i odbrane Partizan u ovoj nepoštenoj borbi!

- Sportski direktor Ivica Iliev i direktor kluba Miloš Vazura su direktni krivci za urušavanje šampionskog tima koji je vodio Marko Nikolić. Tim sa Leonardom, Đurđevićem, Evertonom, Stojkovićem, Milenkovićem i ostalim nosiocima igre koji su nam doneli veliku radost osvojenom „duplom krunom“, trebalo je nadograditi da bi se napravio iskorak ka Ligi šampiona i učvršćivanju liderstva u nacionalnom šampionatu. Umesto toga, dovedena su brojna „pojačanja“ i trener čiji je učinak u borbi na tri fronta, jednostavno, neobjašnjiv!

foto: Starsport©

- Na uspeh u evropskom takmičenju bačena je senka katastrofanim izdanjem u prvenstvu i prepuštanjem titule šampiona večitom rivalu praktično bez borbe. Nezadovoljna prikazanim tokom sezone, Južna tribina, nije želela da, rušeći prvog trenera, među igrače unese dodatni nemir pred odlučujuće borbe u Kupu Srbije, ali je posle finala u Surdulici i još jednog trofeja u Kupu, kao i većina javnosti naklonjene Partizanu, očekivala da će se sportski sektor osvežiti novim ljudima. Umesto toga, sportski direktor i trener nagrađeni su još jednim prelaznim rokom i pripremama na kojima, ponovo, nije stvorena okosnica tima od koje bi navijači, s pravom, mogli da očekuju velika dela.

- S druge strane, najviši organi FK Partizan, skupština, predsednik i upravni odbor nisu ispunili ni deo onoga što su navijačima Partizana obećali. Dug je i dalje veliki, sudski spor oko vlasništva nad stadionom i dalje traje. Izgubljeno je dragoceno vreme da se napravi tim za dugoročnu vladavinu sportskim terenima Srbije koji bi omogućio i nesmetano funkcionisanje kluba.

- A opet, zasedanja skupštine, kao najvišeg organa kluba traju po dvadesetak minuta jednom u godinu dana, bez bilo kakve konstruktivne rasprave i iznošenja predloga i novih ideja, a delegati, uglavnom, služe za dizanje ruku i klimanje glavom. Nismo sigurni da od ove uprave više bilo šta može da se očekuje u organizacionom smislu, jer sve što imamo od njihovog delovanja je lako uočljivo. Uglavnom prazan JNA i bezidejan tim, koji samo na momente deluje da je kadar da nosi veličinu kluba na svojim leđima.

foto: Kurir Sport/Dejan Ignjatović

- Zato, gospodo iz uprave, ukoliko niste sposobni da preuzmete odgovornost i konačno krenete u veliki posao, pre podnošenja ostavki, od vas očekujemo i podnošenje izveštaja o onome što ste uradili skupštini, ali i navijačima sa svih tribina Partizanovog stadiona. Predlažemo i da se uspostavi zdrava, dvosmerna komunikacija za Partizanovom publikom, da kroz ankete na samom stadionu, svako ko posećuje JNA može da predlozima učestvuje u životu i radu kluba ili iskaže svoje nezadovoljstvo, a da ne bude pogrdno nazivan bilo čijim botom ili plaćenikom.

- Ovim putem, pozivamo i bivše sportiste i sportske radnike koji su učestvovali u stvaranju velikog Partizana, da se ponovo uključe u život i rad kluba i Partizanu vrate bar deo onoga što su od kluba dobili. U Humskoj 1 ima mesta za Vas, ali i sve koji imaju ideje i želju da Partizan postane još veći!

foto: Dado Đilas

- Grobari sa matične tribine daju punu podršku Bati Mirkoviću i Goranu Petriću pred kojima je težak zadatak da u narednom periodu, ponovo stvore respektabilan prvi tim!

- I, na kraju, želimo da naglasimo i budemo potpuno jasni, Grobari sa Južne tribine nisu bilo čije oružje u ostvarivanju bilo kakvih ličnih ciljeva i ambicija. Nenad Bjeković, Dragan Đurić, Žarko Zečević, Ivan Ćurković ali i svi koji su tokom svog boravka u klubu propustili istorijsku šansu da od Partizana naprave stabilnog evropskog velikana, nemaju podršku naše organizacije - piše u saopštenju Grobara sa južne tribine.

foto: Printscreen
foto: Printscreen

Kurir sport

Foto: Starsport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: