icon-commentsicon-galleryicon-reacticon-totopicon_react
Foto: Printcsreen Facebook/Župe Kupske doline - Turke, Kuželj, Brod na Kupi

šokantna poruka

SKANDAL U HRVATSKOJ! SVEŠTENIK POZIVA VERNIKE: Ne primajte migrante, ne dajte im ni vodu ni hranu!

Sveštenik Josip Tomić, koji rukovodi Župom iz Kupreške doline i bivši sekretar riječkog nadbiskupa Ivana Devčića, pozvao je vernike da migrante ne primaju u kuću, ne daju im hranu ni vodu, a ni prenoćište.

Objavljeno: 07.09.2018. 21:30h

 

Na Fejsbuk stranici Župe Kupske doline - Turke, Kuželj, Brod na Kupi, koju vodi i na kojoj promoviše istoriju i kulturu hrvatske i katoličke vere, Tomić promoviše antimigrantsku politiku.


 

Pre dva dana objavio je post u kojem upozorava na opasnost koju predstavljaju migranti i njihovo "islamsko krivoverje''.

 

Pozvao je svoje župnike da ne primaju migrante u svoje kuće, ne daju im hranu, vodu ni prenoćište.

"Predragi u kristu vernici, župljani na području Uprave župa Kupske doline! Ovih dana obaviestili su nas neki vernici da su nepoznate osobe tražile od njih vodu i hranu. Iste su nepozvane ulazile na privatne posede i porodične kuće, a u neke i provaljivali", napisao je župnik.

 

Naveo je da iako Crkva od svakoga po propisima traži da primi putnika namernika, Tomić pojašnjava da to zaista znači putnika, onog koji putuje od svoje kuće do cilja iz kojeg se svojoj kući vraća.

 

"U ovom slučaju radi se o tzv. imigrantima najčešće muškarcima, vojnim dezerterima, koji se nisu hteli odazvati pozivu legalne državne vlasti na obranu svoje domovine, kao i sumnjivim kretanjima žena i dece u cilju naseljavanja evropskih kulturnih zemalja. Oni nisu spremni da prihvati našu tradiciju, običaje i kulturu", naveo je Tomić.

On je pozvao vernike i da odmah, kako je naveo, prijave policiji sve one koji im nisu poznati ili "nepoznati prolaze našom državnom teritorijom jer oni predstavljaju neposrednu opasnost ne samo Hrvatskom narodu već i Evrop".

 

"Hrvatska je 500 godina bila predgrađe hrišćanstva i braniteljka Evrope od islamskog krivoverja. Nastavimo dalje ovu tradiciju i sačuvajmo Evropu od najezde islamske ilegalne imigracije. Neka oni (zapadne vlasti) koji su u tim zemljama napravili probleme i koji su podstakli i podstiču ilegalnu imigraciju reše probleme a ne da ih mi rešavamo", napisao je, između ostalog, župan Tomić.

 

Kurir.rs/Tanjug
Foto: Printcsreen Facebook/Župe Kupske doline - Turke, Kuželj, Brod na Kupi

 

NOVO! Od sada možete da komentarišete i na Kurir Viberu!
Pridružite nam se, podelite svoje mišljenje!