icon-commentsicon-galleryicon-reacticon-totopicon_react
Foto: Printscreen/Vijesti.me

skoro sve nekretnine mu pod hipotekom

MILOV SIN SE OPET ZADUŽIO: Založio luksuzni dupleks na Žabljaku kao garanciju za 600.000 evra kredita

Blažo Đukanović, sin predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, založio je svoj luksuzni dupleks od 199 kvadrata i garažu na Žabljaku u jednoj crnogorskoj banci, od koje njegova firma BB Solar može uzeti maksimalno 600.000 evra.

Objavljeno: 10.09.2018. 09:33h

 

Đukanović i njegova firma godinama unazad bili su verni isključivo Prvoj banci, u većinskom vlasništvu njegovog strica Aca Đukanovića, koja je kreditno podržavala poslovanje te firme u energetskom biznisu Crne Gore.


 

Kako piše u katastarskoj evidenciji Uprave za nekretnine, hipoteka banke na stan od 124 kvadrata na četvtom spratu i stana od 75 kvadrata u potkrovlju i garaže od 17 kvadrata u zgradi koju je gradila kompanija "Razvršje" u zimskom centru, upisana je avgusta na ime založne izjave koju je potpisao Blažo Đukanović.

 

"Hipoteka i reda radi obezbeđenja duga korisnika kredita BB Solar na osnovu ugovora i ankesa ugovora o utrvrđenom limitu koji je određen na maksimalni iznos od 600 hiljada eura. Visina kamatne stope je 6,50 evra na godišnjem nivou za svaki pojedinačni ugovor koji se zaključi po osnovu ovog ugovora. Visina zatezne kamatne stope, naknade i ostali troškovi određuju se pojedinačnim ugovorima koje će korisnik zaključiti sa bankom za svako korišćenje sredstava iz odobrenog limita", stoji kao teret upisan u katastarsku evidenciju Uprave za nekretnine.

Banka je istog dana upisala zabranu otuđenja, opterećenja i izdavanja u zakup bez njihove pisane saglasnosti tih nekretnina...

 

Time su, praktično, sve nekretnine u vlasništvu mlađeg Đukanovića, ili njegove firme, pod hipotekama banaka zbog kredita koje je uzimao zbog poslovnih obaveza BB Solar.

 

Jedina nekretnina Blaža Đukanovića koja nije opterećena je ona u zgradi Vektra u Podgorici - dva poslovna prostora od 412 i 47 kvadrata.

 

Đukanović sa poslovnim partnerom Ivanovom Burzanovićem, osnovao je kompaniju BB Solar, koja je u podgoričkom naselju Kruševac vlasnik pet poslovnih prostora.

BB Solar je uspeo pre dve nedelje da vrati kredit Prvoj banci od 149.000 evra, ali se odmah potom kreditno ponovo zadužio za još 30 hiljada evra kod iste banke...

 

Đukanovićeva firma je kao garanciju da će do 1. novembra vratiti kredit založila poslovne prostore u prizmelju zgrade u Podgorici od 84, 78, 9 i 43 kvadrata.

 

Firma u toj zgradi, osim ta četiri, poseduje i poslovni prostor od 186 kvadrata.

 

BB Solar, kako se navodi na njihovom sajtu, osnovan je u Podgorici sa ciljem povećanja energetske efikasnosti i očuvanja kvaliteta životne sredine prelaskom na obnovljive, nezagađujuće izvore energije.

Bavi se svim alternativnim izvorima energije sa posebnim akcentom na solarni sistem.

 

BB Solar je proteklih godina realizovao brojne projekte zamene rasvete u crnogorskim gradovima.

 

Osim preduzeća BB Solar, sa poslovnim partnerom Burznovićem, Blažo Đukanović je osnovao i firmu BB hidro koja je ambiciozno ušla u unosan biznis izgradnje minihidroelektrana u Kolašinu, za koje su u proceduri dobijanja građevinske dozvole pred Ministarstvom održivog razvoja.

 

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto: Printscreen/Vijesti.me

 

NOVO! Od sada možete da komentarišete i na Kurir Viberu!
Pridružite nam se, podelite svoje mišljenje!