Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

SARADNJA

PREDSEDNIK POZVAO ZEMANA DA POSETI SRBIJU: Vučić se sastao sa novoizabranim ambasadorom Češke

Politika

BEOGRAD - Predsednik Srbije primio je danas akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Češke Tomaša Kuhte i tom prilikom uputio poziv češkom kolegi Milošu Zemanu da poseti Srbiju.

Predsednik Vučić je istakao da ambasador Kuhta počinje diplomatski mandat u Beogradu u godini u kojoj obeležavamo značajan jubilej u odnosima između Srbije i Češke - 100 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Ambasador Kuhta je Vučiću preneo pozdrave Zemana, a predsednik Vučić je uzvratio pozivom da predsednik Češke poseti Srbiju.

Dvojica sagovornika su se saglasili da će predstojeća poseta češkog predsednika potvrditi i dodatno podstaći dobre odnose Srbije i Češke, saopštila je pres služba predsednika Republike.

Predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo što odnose Srbije i Češke karakteriše međusobno poštovanje i razumevanje, kao i nadu da će saradnja dveju zemalja nastaviti da jača, kako kroz politički dijalog, tako i kroz različite vidove ekonomskog povezivanja.

Kuhta je rekao da stabilnost političke situacije i dobri ekonomski pokazatelji u Srbiji čine dobru osnovu za brojnije investicije iz Češke.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Ambasador je u razgovoru ponovio snažnu podršku Češke evrointegracijama Srbije, koja nije samo politička, već se ogleda i kroz realizaciju mnogih projekata pomoći.

Predsednik Srbije je novoimenovanom ambasadoru Češke poželeo uspeh u radu.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug, Dragan Kujunžić)