Najnovije vesti

EVO ŠTA SE DEŠAVA U KOSOVSKOJ MITROVICI SAMO DAN NAKON VELIKOG SKUPA: Srbi ne kriju oduševljenje, ova poruka predsednika Vučića ih je POSEBNO OBRADOVALA!
Foto: Beta/Armenija Zajmi Bešević

nova nada

EVO ŠTA SE DEŠAVA U KOSOVSKOJ MITROVICI SAMO DAN NAKON VELIKOG SKUPA: Srbi ne kriju oduševljenje, ova poruka predsednika Vučića ih je POSEBNO OBRADOVALA!

Politika

Srbi sa KiM, samo dan nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić održao govor na velikom skupu u severnom delu Kosovske Mitrovice, kažu da im je poruka predsednika donela novu nadu da će se situacija u južnoj pokrajini menjati na bolje. 

 

foto: Beta/Armenija Zajmi Bešević

 

Građani posle govora u kojem im je predsednik poručio da će  dati sve od sebe da pronađe rešenje koje će im osigurati bolju budućnost, kažu da se osećaju sigurnijima, i da veruju da je Srbija okrenuta ka postizanju mira. 

 

Najviše ih je obradovalo to što im je predsednik Vučić obećao i ekonomski boljitak i ulaganja u južnu pokrajinu koja će građanima obezbediti da bolje žive. 

foto: Predsedništvo Srbije

 

Igor Simić, potpredsednik Srpske liste rekao je da je skup u severnom delu Kosovske Mitrovice pred više od 20.000 ljudi protekao veličanstveno, kao i da poruke koje su stigle sa tog skupa su zapravo poruke mira. 

 

"Ovaj skup je potvrdio koliko poverenje zapravo građani na KiM imaju u svog predsednika. Njima je bilo posebno drago kada su čuli da će se Srbija zalagati za mir i stabilnost na KiM i da želi da pronađe kompromisno rešenje", rekao je Simić. 

foto: Filip Plavčić

 

On se osvrnuo i na blokade kod sela Banje i neadekvatno reagovanje nadležnih institucija koje nisu mogle da garantuju bezbednost predsedniku Vučiću, dodavši da je to što se dogodilo u nedelju ostavilo svima gorak ukus u ustima.

 

"Predsedniku je žao što nije otišao da poseti meštane u selu Banje, nadao se da će ih videti i razgovarati sa njima kako bi im pomogao: Biće opet prilike da ode i da se sretnu", naglasio je Simić. 

foto: Filip Plavčić

Prema njegovim rečima građane na KiM je osim uveravanja predsednika da su bezbedni u svojim ognjištima i da Srbija neće dozvoliti da ih bilo ko napadne, da će ih zaštititi, obradovala i vest o ulaganjima u južnoj pokrajini, koja su im veoma važna. 

 

"Deluje mi da su Srbi posle jučerašnjeg skupa ujedinjeniji jer im je predsednik poslao prave poruke", zaključio je Simić. 

 

(Kurir.rs/Pink/Foto: AP, Armenija Zajmi Besevic)

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...