Foto: Profimedia/Printscreen

poruka za napolitance

IDETE U PAKAO, TAMO PSI GRIZU IGRAČE! Šokantno upozorenje legendarnog fudbalera Milana!

Italijani su uradili sve kako bi što bolje pripremili fudbalere Napolija za meč sa Crvenom zvezdom na stadionu Rajko Mitić

Fudbal
> 13:46h

Neobičan pristup utakmici prvog kola grupne faze Lieg šampiona između Crvene zvezde i Napolija imali su svi na "čizmi".

foto: PrintScreen

Sa ciljem da što bolje pripreme fudbalere na ono što ih očekuje na stadionu Rajko Mitić, italijanski mediji su "iskopali" sve što su mogli o našem najvećem stadionu. A ono što su napisali moglo je lako da ima i kontra efekat budući da su pošteno naplašili Napolitance.

foto: Profimedia

- Sećam se policajaca koji su nas proljavo gledali, vrteli pendreke i zastrašivali. Ništa pogrešno nisu uradili, ali mi je to ostalo u sećanju. Za vreme proslave pobede ujeo me je policijski pas - preneo je svoja iskustva sa Marakane nekadašnji as Milana Alesandro Kostakurta za Gazetu delo sport.

Došli su itlaijanski novinari i do trenera Partizana Zorana Mirkovića, koji im je poručio:

- Tunel na stadionu Zvezde je dug i brutalan, a navijači često kažnjavani zbog ponašanja od strane UEFA.

foto: Printsreen

Upravo je priča o famoznom tunelu najviše dojmila Italijane, koji su izlazak na teren opisali na sledeći način:

- Izlaz iz svlačionice je skroz obican, kao u osnovnim školama. Onda s desne strane čujete buku i ugledate tunel u koji morate ući i tunel iz kog dopire buka. Tu kreće panika. Prvi utisak o tunelu je njegova dužina, ne vidi mu se kraj. Drugi je nagib. Imate utisak da se spuštate u pakao. Mislili smo da je to samo metaforički, ali ne... Stvarno tako izgleda kad se spuštate tunelom. Širok je tek nekoliko metara, a dugačak 75. I to prvi deo. Jer kad pomislite da ste stigli do kraja, kad vidite svetla i čujete buku, niste. Četiri koraka levo, pa 19 desno. A onda opet nizbrdo i tunel postaje sve uži i uži. Ulazite u zadnja 33 koraka, a iznad glave dopire buka s najvatrenijim navijačima. Čovek se zapita kako igrati u toj atmosferu. Svetlost koju vidite u zadnjih 15 koraka uopšte nije umirujuća.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: