Foto: AP, Reuters

spasioci misle i na njih

PREPLAŠENE, IZGUBLJENE, MOKRE I NEMOĆNE: Uragan Florens je za ove životinje daleko veća KATASTROFA nego što možemo da zamislimo! (FOTO, VIDEO)

Katastrofalne poplave koje je izazvao uragan Florens ne pogađaju samo ljude, koji su većinom imali šansu da se evakuišu na vreme. Veliki broj životinja preplašeno luta poplavljenim delovima Severne i Južne Karoline pokušavajući da spas nađe na makar malom parčetu suve površine.

Planeta
> 08:56h

Ipak, spasavajući ljude, spasilačke službe uspevaju da pomognu i nekim životinjama koje ne mogu da razumeju kakva opasnost ih je snašla. Nažalost, mnogi neodgovorni vlasnici zaboravili su na ljubav prema svojim ljubimcima i prepustili ih sudbini nezapamćenih poplava.

foto: AP / Gerry Broome

Fotografija koja je obišla svet oi na koju niko nije ostao ravnodušan prikazuje mokro i preplašeno mače koje se kandžama jedva drži za ivicu kuće prikolice dok voda nadire.

foto: Reuters / Jonathan Drake

Mače je spaseno i izneseno iz vode, ali najave da će u narednim danima voda još više da raste ne uliva mnogo nade za napuštene životinje.

foto: Reuters / Jonathan Drake

Među spasenim životinjama našao se i jedan preplašeni divlji zec. Spasioci su ga čamcem dovezli do sigurne lpokacije i pustili u divljinu.

Iako su psi i mačke najčešći ljubimci, i ostalim životinjama je potrebno spasavanje pa tako i ovo uplešeno zamorče n ezna šta ga je snašlo.

foto: AP / Gerald Herbert

Mnoge životinje spasene su zahvaljujući čoveku koji je školski autobus pretvorio u jednu vrstu Nojeve barke i skupljao napuštene pse i mačke koji su se našli na putu smrtonosnog uragana. Celu priču pročitajte OVDE.

foto: Facebook /Tony Alsup

Velike poplave uticale su na sve divlje životinje uključujući i na one koje nikako ne biste želeli da sretnete. Jedan od spasilaca koji je radio na evakuaciji jedne farme u Severnoj Karolini, snimio je par otrovnica poznatih kao vodene mokasine, kako pokušavaju da upiju malo sunca.

Kurir.rs

Foto: AP, Reuters